Vác OnlineKERESÉS

Elismerés
 
 Média-díjban részesítette kollégánkat a PMRFK!
 

Támogatók:
 
Zollner Elektronik AG

BioTechUSA

hitelmindenkinek.hu

Barna Party Lovarda

Barna Party Kisvendéglő - Verőce

Keresőoptimalizálás

Toperini Ipari Park
 

Médiapartner:
 
 

CÉGINFÓ
HÍREK

 
Váci Jeszenszky Balett Nyomtatás E-mail
Ezt az iskolát alapító igazgatónk, Jeszenszky Endre 1955-ben hozta létre. Ez idáig több száz táncművészt nevelt ki, akik közül jó néhányan a jelen magyar és külföldi táncművészet meghatározó egyéniségei. Tanáraink felsőfokú végzettségű táncpedagógusok és hivatásos előadóművészek. Célunk a klasszikus balett oktatása mellett az összes moderntánc technikai irányzat felé nyitott, komplex táncos előadóművész képzés.
Hivatalos neve:VÁCI JESZENSZKY® BALETT - Pest megye Művészeti-díjas társulata
Oktatási cím:

Madách Imre Művelődési Központ / Vác, Dr Csányi L. krt 63. / 37-40. terem

Alapító igazgató- művészeti vezető:

Jeszenszky Endre (1925.február 11 - 2008. május 14.) Köztársasági Érdemrenddel kitüntetett, Nívó-díjas koreográfus balettmester, a jazztánc magyarországi műfajalapítója.

Igazgató:Csermely György táncművész, moderntánc pedagógus, a Jeszenszky® Alapítvány elnöke, a Jeszenszky névhasználat kizárólagos jogutódja.
Művészeti vezető:

Nemzetes Gabriella táncművész, balettmester


TANÍTANAK
 
Tánc előkészítő és jazztánc
Csermely György
moderntánc pedagógus

Klasszikus balett
Nemzetes Gabriella
Koreográfus, balettmester

Jazztánc, modern balett, salsa-samba formáció, revü, showtánc, Jazz-Hop
Darab Katalin
Koreográfus, moderntánc pedagógus

Latin formáció
Gergely Ilona
Táncpedagógus

Beiratkozás minden év szeptemberében, de a csoportok munkájához év közben is lehet folyamatosan csatlakozni.

További információk: www.vacibalett.hu 
 

Tisztelt Szülők, kedves táncolni vágyó Gyerekek!

A Jeszenkszky® Táncművészeti Központ művészeti csoportja, a Váci Jeszenszky Balett 1993. óta működik a váci Madách Imre Művelődési Központban. Az iskola elsődleges célja, hogy megszerettesse a gyermekekkel a táncot, majd további perspektívákat nyisson előttük.
Tehetséges növendékeinket kiemelten, kis létszámú csoportokban foglalkoztatjuk, speciális technikákat oktatva. Így érjük el azt, hogy technikai képzettségük idővel hivatásos előadóművészi szintre emelkedjen.
Több korosztályban (4 éves kortól kezdődően) számos csoportban zajlanak a foglalkozások.
Az oktatott technikák, stílusok: jazztánc, moderntánc-technikák, klasszikus balett, jazz-hop, revü, showtánc, salsa-samba formációk, latin formáció.
 
Jeszenszky Endre iskoláját 1955-ben alapította. Az akkori időben – a néptánc és a klasszikus balett kizárólagossága mellett – ő nyitott elsőként új irányzatok felé. Magyarországon Ő a jazztánc műfajalapítója, rajta és tanítványain, kollégáin keresztül indult fejlődésnek a magyar moderntánc művészet. A képzés központja 42 évig Budapesten volt, majd 1997-től került át véglegesen Vácra. Így Jeszenszky Endre Köztársaság Érdemrenddel kitüntetett nívódíjas koreográfus balettmester életmű díjjal kitüntetett országos hírnevű iskolája ez alatt a név alatt kizárólag Vácott működik.

Tanáraink felsőfokú végzettségű táncpedagógusok és hivatásos előadóművészek.

Táncosaink a Jeszenszky Produkció által gyártott műsorokban szerezhetnek színpadi gyakorlatot bel- és külföldi előadásaink során.
2006. tavaszán mutatta be a Jeszenszky Gyermektánckar  Debrei Zsuzsanna, Magócs Ottó és Arany Tamás színművész-magánénekesek közreműködésével „Mary Poppins” című táncszínházi gyermekdarabját, melynek rendezője Bánfalvy Ági, dramaturgja Majsai László és rendezőaszissztens-koreográfusa Bakk Katalin Rebeka volt.

A felnőtt tánckar a Jeszenszky Produkció nagy sikerű operett-musical-revü estjeivel lép fel itthon és a környező országokban.
Operett - musical - revü műsorainkat 1998 óta láthatják a Jeszenszky Produkció rendezésében. E produkcióinkban a Budapesti Operettszínház, a Madách Színház és a Miskolci Nemzeti Színház vezető művészeivel dolgozunk együtt.
 
A Jeszenszky Produkció két alapítója Csermely György mint producer és Ocsovai János, a Magyar Állami Operaház és a Hannoveri Operaház magánénekese, a Kasseli Nemzeti Színház tagja, aki egyben a Jeszenszky Produkció művészeti vezetője is.
 
Nyaranta a tanítványok számára rendszeresen edzőtáborozást szervezünk, amelyen a következő évad technikai fejlesztését alapozzuk meg.
Ez a táborozás során végzett közös munka kiemelten fontos mind a szakmai, mind a fizikális és szellemi felkészülés szempontjából. Saját szervezésű felkészítő táborunkon való részvétel mellett növendékeinkkel – amennyiben lehetőségünk engedi – igyekszünk más szervezésű felkészítéseken, szakmai táborokon is részt venni a tanítványok minél szélesebb körű képzésének biztosítására.
A Jeszenszky Alapítvány működteti iskolánkat, amelynek keretein belül a táncművészek képzése folyik, ugyanakkor magában foglalja a Jeszenszky® Produkciót, amely műsorok gyártásával és azok menedzsmentjével foglalkozik.
Felnőtt tánckarunk 2002-ben a Magyar Divat-és Sporttánc Szövetség Országos Bajnokságán Showtánc kategóriában aranyérmes lett. 2004-ben a Magyar Táncpedagógusok Országos Szövetségének országos versenyén felnőtt korcsoport jazztánc kategóriában ezüstérmet nyert. A gyermektánckar 2005-ben a Magyar Látványtánc Sportszövetség országos versenyén akrobatikus tánc kategóriában aranyérmes és elnöki különdíjas lett. Felnőtt tánckarunk 2006-ban a Gold Autumn Nemzetközi Összművészeti Fesztiválon GRAND PRIX-t nyert, jazztánc kategóriában lettek aranyérmesek. A Váci Jeszenszky Balett két táncművésze, Bercsényi Enikő és Sági Zsuzsanna részt vett Budapesten az Országos Táncjáték Fesztiválon. A Nemzeti Táncszínházban 2007. november 24-én bemutatott "Térerő" című duettjüket ezüstéremmel jutalmazták.

Vác Város vezetésének felterjesztése alapján Pest Megye Közgyűlése 2005. decemberében - "A modern táncművészet kiteljesítéséért, a tíz év alatt elért magas színvonalú munkájuk elismeréseként" - a Jeszenszky Táncművészeti Központnak ítélte oda a „Pest Megye Művészetéért” díjat.

Csermely György
igazgató

Képsorok a társulat életéből:

Megosztás
 
 


APRÓK

KÖZÉRDEKŰ

Mi Újság?

Írja meg,
s mi hírbe hozzuk!

Ha tud bármilyen
történésről, amiről
mi nem értesültünk
írja meg nekünk!

Hírmondó e-mail   Beállítás kezdőlapnak |  Hozzáadás a kedvencekhez |  A lap tetejére  
   Impresszum |  Médiaajánlat |  Jogokról |  Adatkezelésről |  Chat szabályzat