LAST MINUTE BALOLDAL – A KAMPÁNY ELŐTT EGY HÉTTEL SINCSENEK BALOLDALI JELÖLTEK

Maholnap kezdődik a kampány, de még mindig nincs hivatalos polgármesterjelöltje a váci baloldalnak, illetve azt is sűrű homály fedi, hogy kiket indítanak képviselőknek. Hónapok óta nyílt titok, hogy Matkovichék egymást között marakodnak a pozíciókért, de azt talán senki sem gondolta volna, hogy egy héttel a kampány kezdete előtt nem tudnak előrukkolni egy listával.

Még mindig nem lehet tudni, hogy kiket sorakoztat fel jelöltekként a váci baloldal a júniusi választásra. Továbbra sincs szó arról, hogy Matkovich Ilona újraindulna, ami bizonyítja, hogy nincs hatalma és nem tud irányítani. Polgármesterként bizonyított éveken át tartó sikertelensége már a baloldalnak sem tetszik, ugyanis ha meg lennének elégedve eddigi munkájával, Gyurcsány Ferenc beállt volna mögé, de nem tette.

A baloldal teljes széthúzását támasztja alá az a bizonytalanság, ami a kampányt és a választást övezi.

A váciak éppen ezért csak találgathatnak. Az utóbbi időben szóbeszéd tárgya volt a városban, hogy mivel a DK nem talált megfelelő polgármesterjelöltet helyben, Sződliget jelenlegi vezetőjét, Juhász Bélát indítja Vácon. Ezt azonban Juhász Béla megcáfolta megkeresésünkre.

Sokan pedig úgy vélik, hogy Matkovich Ilona kihívója lehet Ferjancsics László, jelenlegi alpolgármester, aki nyílt pozícióharcot indított Matkovich ellen. Tehát az sem kizárt, hogy a baloldalon kettő, egy Matkovich- és egy Ferjancsics-lista is verseng majd a szavazatokért.

Miközben Matkovichék belső harcokat vívnak egymás ellen Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és képviselőjelölt társai már kész választási programmal rendelkeznek, kitűzték rövid-és hosszútávú céljaikat, amiket a váciak javára kívánnak megvalósítani a jövőben.