A NAGY VÁCI EVEZŐS BAJNOK, GALAMBOS PÉTER PÁR ÓRÁN BELÜL LETT ÚJDONSÜLT APUKA ÉS EURÓPA-BAJNOKI NEGYEDIK

A csütörtöktől vasárnapig tartó szegedi olimpiai kvalifikációs regattán és Európa-bajnokságon a váci (klubszinten jelenleg az MTK-t erősítő) Galambos Péter lett a magyar válogatott egyik legjobbja, miután a dobogóról nem sokkal lemaradva a 4. helyen végzett a férfi könnyűsúlyú egypárevezős versenyszám igen sűrű mezőnyében.

A nem olimpiai szám könnyűsúlyú egypárevezős Európa-bajnoki küzdelmében Galambos Péter (nevelőedzője Rapcsák Károly) még pénteken egyenes ágon bejutott a versenyszám vasárnapi nagydöntőjébe, ahol szinte végig a negyedik helyen evezett, s bár a táv utolsó negyedében nagy hajrába kezdett, végül nem tudta megelőzni a harmadik francia Baptiste Savaete-et.

A magyar evezőssport legutóbbi időszakának kiemelkedő versenyzője a döntőt követően azonnal feleségéhez indult, aki azóta életet adott közös gyermeküknek.

Szívből gratulálunk, jó egészséget kívánunk az egész családnak!

Galambos Péter több mint két évtizeden át tartó élsportolói pályafutása során korábban kétszer is Európa-bajnok lett a könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban, illetve világbajnoki dobogókra is felállhatott, most viszont már – mint nemrégiben bejelentette – a versenysportot követő civil élet vár rá.

Fotó forrás: Galambos Péter facebook oldala

Az olimpiai kvalifikációs regattán és Európa-bajnokságon két sportoló képviselte (közvetlenül) magyar válogatottként a Vác Városi Evezős Clubot, a női könnyűsúlyú kétpárban Csepel Zsófia (Fehérvári Eszterrel párban) az összetett hetedik helyen végzett, az Ács Kristóffal felálló férfi négypárevezős pedig tizedikként zárt.