MÉG CSEREKLYE IS MEGELŐZTE MATKOVICHOT

Dr. Csereklye Krisztina, a Vác Városért Választási Egyesület polgármesterjelöltje már leadta a szükséges mennyiségű támogató aláírást. Eközben Matkovich Ilona, jelenleg is hivatalban lévő baloldali polgármester még küzd a feladattal.

„A mai napon örömmel jelentem be, hogy sikerült leadnunk mind a tíz választási körzetben, illetve a polgármester-jelöltként induló jelenléti íveket” – közölte múlt hét pénteken a közösségi médiában dr. Csereklye Krisztina, aki ezzel megelőzte Matkovich Ilonát.

De nem csak ő, hanem Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje is, aki már a kampány első napján, mindössze néhány óra leforgása alatt megszerezte az induláshoz szükséges aláírásokat.

Matkovich Ilona annak ellenére, hogy a kampány első napján arról adott hírt közösségi oldalán, hogy összegyűjtötte az aláírásokat, a valasztas.hu oldalon még mindig csak „ajánlóíveket átvette” státuszban van.

Vagyis Matkovich Ilona hazudott a váciaknak, ugyanis ha meglennének a támogató aláírásai, már rég leadhatta volna azokat a helyi választási bizottságnál.

Imre Zsoltot április 25-én, dr. Csereklye Krisztinát április 26-án vették nyilvántartásba polgármesterjelöltként.