NYÍLT LEVÉL A VÁROSHÁZI DONAUESCHINGENBE UTAZÓ KÜLDÖTTSÉG KÖLTSÉGEIRŐL

Közismertek Matkovich Ilona sirámai, hogy a kormány által sanyargatott önkormányzatnak nincs lehetőségük szociális kiadásokra, fejlesztésekre, azonban ennek ellenére már számtalanszor szemforgató jelét adta annak, hogy sosem volt szűkmarkú, ha anyagi forrásokat kellett biztosítani arra, ami az ő vagy közeli munkatársai kényelmét szolgálta. Emlékezetes a ciklusa elején az engedély nélküli, pandémia alatt elbocsájtott és ki nem fizetett dolgozók mellett zugban felújított városházi irodáinak története, a járhatatlan váci utak helyett a mostani városháza csinosítgatása, de ne feledkezzünk el arról sem, hogy a városházi munkatársaknak a szűk időkben meghagyták a teljes cafeteriát, míg az önkormányzati intézményekben töredékére csökkentették. Ezért nyílt levelünkben érdeklődnénk a donaueschingen-i „elhalaszthatatlan” utazás anyagi kondícióiról, amennyiben az közpénzt érintett.

FENT: Matkovich Ilona halaszthatatlan feladata egy emlékkönyvbe való bejegyzés volt és Inotay Gergely is ott ül – LENT: az alpolgármester „házi színháza”, a Parlando, amelynek állandó fellépője ő maga és hozzátartozói is.

A VÁCONLINE KÉRDEZI A VÁROSHÁZI DÖNTÉSHOZÓKAT (alapvetően Matkovich Ilonát valamint Inotay Gergelyt):

  • Milyen járművekkel utazott a népes küldöttség Donaueschingen-be?
  • Volt-e, aki repülővel, volt-e, aki autóbusszal utazott?
  • Hányan voltak kint és és kik képviselték a várost?
  • Mi alapján döntöttek el, hogy kik legyenek a küldöttség tagjai?
  • Hogy tisztán lásson mindenki az utazással kapcsolatban, az ígért „üvegzseb” jegyében közölnék-e a város választópolgáraival a megrendeléseket és szerződéseket, amennyiben közpénzből történt a testvérvárosi látogatás. (A nyilvánosság bevonása ebben az esetben nem csak kötelesség, hanem az egyik legsúlyosabb választási ígéret is!)
  • Etikusnak tartják-e, hogy utazásukat épp akkor tették meg, amikor a kétségek között és az önök részéről megválaszolatlan kérdésekkel vergődő Káptalan utcaiak (lakosok, vállalkozók, mozgáskorlátozottak, babakocsis édesanyák…) problémái a csúcsára értek a feltúrt utcában, amely ma még kérdéses, hogy igazából önkormányzati érdekből vagy egy családhoz közeli ingatlanos érdekében keletkeztek? (Tudják, ez az utca, ahova botladozva mentek tüntetni a donaueschingen-i útjuk után.)

Fotók: Matkovich Ilona közösségi oldala

***

Legutóbbi kérdésünk, amelyre nem kaptak még választ a váciak:

VAN-E MUTYI A SZOCIÁLIS BÉRLAKÁSOK KIUTALÁSA SORÁN?