KÖLTÉSZETI ESTTEL, ÚJ ANTOLÓGIÁVAL ÜNNEPLI JUBILEUMÁT A VÁCI KÖLTŐK BARÁTI TÁRSASÁGA

A verslábas, esetleg ütemhangsúlyos, netán passzoló szótagszámos szövegezések szép kifutásai mellett már nagyon számolják a napokat is a Váci Költők Baráti Társaságának tagjai, akik közösséggé alakulásuk öt éves jubileumának ünneplésére készülnek – az eseménynek a színház ad majd helyet november 11-én 19 órai kezdettel.

A közösséget életre hívó Pápay Eszter legújabban így fogalmazott közösségi médiás oldalán, afféle invitálóként:

„Kedves Barátaim, Ismerőseim! Pontosan egy hónap múlva, november 11-én este 19 órától a Váci Dunakanyar Színház színpadán állva szeretnélek köszönteni Benneteket, ahol többek közt elhangzik egy-két versem, de de nem csak az enyéim, hanem néhány barátomé is… Történt ugyanis, hogy öt évvel ezelőtt egy régóta dédelgetett gondolat nyomán összefogott néhány váci, illetve Vác környékén élő költő. Bemutatkozó műsorunkat a Püspöki Palota nagytermében adtuk még 2017-ben, második antológiánk ünnepélyes (és zenés) bemutatóját pedig ezen az őszön, a fent említett napon tartjuk.

Igyekszem külön meghívókat is küldeni, de mindenkinek nyilván lehetetlen. Szóval itt írom meg előre is: boldogság lesz számomra, ha eljöttök!”

A társaság alapító tagjai: Pápay Eszter, Péter Péter, Molnár József, Ketykó István, Bardócz L. Csaba, Rusvay Balázs, Makáry Sebestyén.