HIÁBA KARÁCSONYÉK KÉRÉSE, VÁC BALOLDALI POLGÁRMESTERE NAGYSZABÁSÚ TŰZIJÁTÉKOT RENDEZETT

Matkovich Ilona, Vác baloldali polgármestere nem hallgatott Karácsony Gergely és sok más baloldali megmondóember felszólítására, és a városi vigalom végén, 2022. július 24-én, vasárnap este fényűző tűzijátékkal ünnepelt. A folyamatosan pénzhiányról panaszkodó városvezetésnek erre még pont volt kerete.

„Felesleges pénzkidobás” – nyilatkozta Karácsony Gergely főpolgármester a tűzijátékról. A baloldali politikusok hetek óta versenyben szólítanak fel mindenkit az augusztus 20-i tűzijáték lemondására, mondván, ezt a pénzt inkább a háború és a szankciók miatt nehéz anyagi helyzetbe került emberek megsegítésére kellene fordítani. A dolog műbalhé jellege abból is látható, hogy a budapesti tűzijáték rakétái már hónapok óta várnak a raktárakban, hogy a nemzeti ünnepen fellőjék őket. Tehát spórolni vele már nem lehet, mert ki van fizetve. De a baloldal ezt a gumicsontot úton-útfélen emlegeti.

A Váci Világi Vigalomra idén a váci vezetés rekord összeget költött, és nem hagyta ki záró attrakcióként 2022. július 24-én, vasárnap este a pazar látványt nyújtó tűzijátékot sem. Tették ezt úgy, hogy hatalomba kerülésük óta folyamatosan arra panaszkodnak, hogy a kormány miatt nincs pénzük. A város baloldali vezetését – úgy látszik – nem aggasztja Karácsony dilemmája, hanem Hódmezővásárhelyhez hasonlóan megrendezik a tűzijátékot. Ott a nemzeti ünnepen, Vácon a város ünnepén.

Nem ez az egyetlen ellentmondás a baloldal szólamai és Matkovich Ilona tettei között. A volt újságíró a szólásszabadságot zászlajára tűzve kampányolt, de polgármesterként szájzár rendeletet vezetett be, amit az ombudsman is törvénysértőnek talált, illetve a városi újságot annyira kézivezérlik, hogy még az idei választási eredmény se jelenhetett meg benne. Szemet hunyt a váci náci képviselők és a váci perverz képviselő ügyei felett is.

Valamint, ugyan tiszta közéletet és zöld vezetést ígért, ehhez képest Vác jelenleg futó egyik legnagyobb beruházása, a családi cég által – a lakossági tiltakozás ellenére elindított – kétmilliárdos társasházépítés, amit brutális fakivágással indítottak egy korábban önkormányzati tulajdonú telken. Vác ugyan nem gyarapszik, de a polgármester családja igen. Van tehát mit ünnepelniük.

A tűzijátékról készült videó itt látható.