MÍG MATKOVICH FIA FÁKAT VÁG KI, ADDIG AZT KÉRIK A LAKOSSÁGTÓL, HOGY LOCSOLJA MEG AZOKAT, AMELYEK MÉG NEM ESTEK ÁLDOZATUL AZ INGATLANMUTYIKNAK

Tényleg igaz lehet talán az a szóbeszéd, hogy Matkovichék már nem is reménykednek a 2024-es újrázásukban, hiszen, amiben csak lehet, már mindenben ellent mennek egyrészt a saját ígéreteiknek és a polgárok legminimálisabb elvárásainak is, amit csak támaszthat egy lakos a városvezetés felé. Egy legutóbbi jóemberkedő „csupazöld” posztban Jess Kinga és Rozmaring Sándor arra kérték a váciakat, hogy locsolgassák a szegény szomjazó fákat, miközben szemmel láthatóan nem érdekli őket – hiszen eddig még egyetlen „zöld szavuk” sem volt! – a Kőhíd lakóparkban költési időben történt brutális fakivágás.

Tehát míg Matkovich fia ősfákat vágat ki, és ezt hangtalanul tűrik ezek a képviselők, addig van arcuk azt kérni fátyolos tónusban a lakosságtól, hogy locsolgassák meg azokat, amelyek eddig még nem estek áldozatul a városházi ingatlanmutyiknak. Eget verő ez az újabb képmutatás!

„Ilyenkor nyáron nem csak mi iszunk több folyadékot, de a növényeknek is szükségük van több vízre, ezért Jess Kinga, a belváros képviselője felhívást intézett a lakókhoz, hogy aki teheti, öntözze meg a közterületen nemrég elültetett több mint száz facsemetét” – írja a városházi sajtó, és mindeközben

az ESTV riporterének nem volt kérdése azzal kapcsolatban, hogy azokkal a fákkal és költőmadarakkal, akik már nem tudnak „szomjasak” lenni, őróluk mit gondolnak a komoly hangon aggodalmaskodó képviselők?

Egy-egy vérlázító mondat kettőjüktől:

„Ehhez (mármint a facsemeték locsolásához) kérjük a lakosság tevékeny részvételét, hogy sok évig velük legyenek ezek a fák, és jótékony hatásukkal a városi életet kellemesebbé tegyék” – mondta Jess Kinga.

„Mi ígérjük, hogy ezt a feladatot közösen meg tudjuk oldani, mert a fák érdekében úgy érezzük, hogy ezt meg kell tenni” – mondta Rozmaring Sándor.

Úgy hisszük, hogy bármelyik váci polgár szívesen kimenne naponta egy-egy kanna vízzel, de a rengeteg lakossági sarc és a Matkovich-rezsim újabb és újabb mutyigyanús, botrányos ügyletei és e szemforgató „zöldikézős” felhívás után ebben a városban sokak jobbkeze vagy ökölbe, vagy rosszabb esetben egy alsó karlendítésbe lendül. És ebben már rengeteg „munkája” van a baloldali városvezetésnek!

***

A Városházi Kopasz Cenzor henye volt, mert fent maradt pár kritikus komment e poszt alatt, amelyben a váciak velünk együtt osztják azt a véleményt, hogy kivételesen képmutatóra sikeredett e baloldali képviselői aggodalom:

„Inkább ne vágjatok ki a fákat…”

„Mi pedig szeretnénk kérni, hogy ne vágjanak ki egészséges ősfákat!”

„A Bukinál kivágott 6 db, közel hatvan éves ősfát (amelyen a másodköltési időszakban rengeteg fióka volt) nem kellett volna gondozni, óvni? Mekkora képmutatás ez a poszt!”

„Ez azért így elég vicces. A városba locsoljuk párakapu stb…. A Kőhíd lakóparknál meg fákat vágnak ki! Magyarázza el valaki, mert rohadtul nem értem. Hogy is van ez most akkor?”

„Támogatom a fásítást, számomra természetes, hogy a környezetemben lévő növényeket óvom, gondozom. Az én kertemben szinte már egy talpalatnyi hely sincs. Ugyanakkor mélységesen elítélem, hogy a Buki lakóparkban ősfákat vágtak ki. Költési időszakban! Ott pusztultak a fiókák. 50-60 év kell mire ezek a kis fák legalább akkorák lesznek! Ha megmaradnak.”