PONT A VÁLASZTÁSOK EREDMÉNYE MARADT KI A VÁCI ÖNKORMÁNYZATI ÚJSÁGBÓL – LAPSZEMLE

NÉGY internetes hírportál is felfigyelt lapunk azon híradására, amely beszámolt a baloldalvezette városháza legalább annyira kicsinyes, mint amennyire antidemokratikus, közszolgálatiság-ellenes „tájékoztatására”: a Váci Hírnök pont a választások eredményét felejtette ki az áprilisi számából. A Magyar Nemzet, a HírTv, a Mandiner és a Vadhajtások szinte egyszerre szemlézte a VácOnline cikkét, amely világosan bemutatta, hogy a szájzár rendelettel sújtott városban a baloldal a helyi közmédiumot miképpen használja fel a saját politikai propagandájára.

A váci önkormányzati újság a legutóbbi lapszámával erős bizonyságát adta annak, hogy milyen is a baloldali „független”, „közszolgálati”, közpénzből fenntartott sajtó, hiszen a választások előtti lapszám címlapján még Inotay Gergely, a baloldal országgyűlési képviselőjelöltje szerepelt, aki egy eddig nem nagyon látott műfajban „alpolgármesteri beszámoló”-ként kapott jelentős terjedelemben lehetőséget a választók meggyőzésére.

Ehhez hasonló lehetőséget a jobboldali ellenfele nem kapott. Nem fukarkodnak a sajtó kiadásokkal: a városi médiára éves szinten több mint 40 millió forint közpénzt fordít a város.

Fölényes győzelmet aratott Rétvári Bence a választókerületben

Mint ismert, Vácott is nagy fölénnyel nyert a jobboldal, és több mint tíz százalékpontos hátrányba került a 2019-ben még kétharmados önkormányzati többséget eredményező választási győzelmet arató baloldal. A választás hivatalos oldalán is elérhető nyilvános adatok szerint

a baloldali jelölt mintegy 12 ezer szavazattal kapott kevesebbet, mint a kormánypártok jelöltje.

Az egyik országos lap olvasóinak sem lehet kétséges, hogy e baloldali, pitiáner politikai magatartást pont ez az eredmény válthatta ki. Inotay a választás éjszakáján a „közpénzből működő helyi és országos propaganda/kampánygépezetet” jelölte meg bukása okaként, miközben Vácon egyértelmű médiatúlsúllyal pont ő és csapata próbálta balra hangolni a választókat, meglehetősen sikertelenül.