SZÜNTESSÜNK MEG MINDEN VÁCI PADOT, AZ A BIZTOS! – KOMMENT-CUNAMI A VÁCI ÉLET CSOPORTBAN

Gyakran ostorozzuk fásult tehetetlensége miatt a váci városházát, de íme vannak olyan helyzetek, amikor maguk a lakosok látják úgy, hogy egy kissé feleslegesen vált túlmozgásossá az egyik-másik képviselő. Ezúttal Fehér Zsolt mutatott némiképpen olyan hiperaktivitást, amely komoly komment-cunamit indított el a város internetes népe körében, a Váci Élet csoportban.

Vác Város Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága augusztus 27-i ülésén átruházott hatáskörben egyhangúan döntött a határozati javaslat végrehajtásáról, mely

szerint 40 Nagymező utca környéki aláíró kérésére eltávolítanak egy utcabútort.

Néhány vaskos, amolyan Endlösung-szerű, ős-Jobbikhoz „méltó” hozzászólás után azért megszólalt néhány mérsékelt, polgári hang is. Mi most ezekből válogattunk néhányat:

A képviselő úr az eltávolítás előtt még azért, biztos, ami biztos, készíttetett néhány PR-értékű fotót és ESTV-s felvételt.

Okos megoldás! Ha sok levél hullik a fáról, vágjuk ki a fát… Ehhez csak gratulálni lehet.

Az a helyes, ha elveszünk mindent a fiataloktól?! Ez lakótelep, együtt kellene êlni… Érdekes én szót tudtam érteni velük, a jobbik csapattal. Egyébként az aláírásgyűjtő is egyetértett, hogy rendszeres polgárőr kellene…

Szóval mások miatt kell mindent megszüntetni…

Szedjük fel az utakat is, mert a kipufogógáz biztos sok embert zavar. Legjobb megoldás, hogy elbontsuk a padot. Logikus. Most legalább senkinek nem lesz. Nem rendet tartani, hanem elvenni a lehetőséget mindenkitől. Durván meg lett oldva, így nem lesz vele gond… De várjunk csak…? Ugyanott a szemét. Varázslatos. Nincs jobb kórképe a suta döntésektől hemzsegő önkormányzatnak, mint ez az állatorvosi ló. Gratula.

Úgy gyógyítjuk a fejfájást, hogy levágjuk a fejet? Érdekes városgazdálkodási modell, hogy ami felett nincs kontroll, azt felszámoljuk, esetünkben elbontjuk…

Hát igen, ez a jelenlegi városvezetés mantrája, és látom átment az üzenet… De tudok jobbat… Talán élni kéne a rendteremtés eszköztárával: rendőrség, polgárőrség… Ha már fizetem az adót… Nemde?

Úgy vélem, ha a rendvédelmi szervek jelenlétet mutatnak, és fellépnek (nem egy koncerten) a városban, visszaszorul a „portyázás”… Vagy hirdessük ki, hogy a város elesett az igénytelen randalírozókkal szemben, és lebontunk mindent, így elpusztítva a rendbontás életterét?

Itt élek, viszont, a Hős utcai állapotokat összehasonlítani a Nagymező utcával kicsit erős… Ami a lényeg, hogy a probléma pár sarokkal odébb lett pöckölve. Ne haragudj meg, ha egy idő után már nem válaszolnék…fárasztó ezt megértetni a x-edik ember után, és még jöhet a fél jobbik frakció + Váci Irodalmi Szalon + Random Váci trolloldalak szerkesztői adminostul, mindenestül. De nyilván valahol neked is igazad van, és maximálisan megértem a lakók felháborodását.

Ha jók az információk … Amit itt a Nagymezőben felszedtek, felújítva Deákvár megkapja…

Most eggyel arrébb ülnek, aztán ott zajonganak. Van még pad a városban. Ez még csak nem is fél, hanem semmilyen megoldás. A rendpártiság kimerült annyiban, hogy jól elvesszük a padotokat!!! Aztán bezárjuk a CBA-t is, ha ott veszitek a piát, meg a Dohányboltot is! Vigyázzon mindenki, mire panaszkodik! Itt a fürdővízzel röpül a gyerek is!

Értem, levonva a következtetést: a besz@rt gyereket nem tesszük tisztába, hanem elvesszük a csörgőjét. Aztán megérkeznek dezodorral illatosítani.

A városnak van egy törvényes módon megválasztott vezetősége (…) A megoldást, ha kritika éri, nem az a megfelelő válasz, hogy akkor oldja meg maga. Egészen biztos, hogy a városvezetésnek ez az egyetlen eszköze? Aligha! Semmi másra nem vezet, mint hergelésre, amiből így is túl sok van, és a felismerésre, hogy képtelenek ilyen szintű helyzeteket kezelni.