DOBREV KLÁRA MÁR KAMPÁNYOL MATKOVICHÉKNAK

A napokban bejelentette a váci baloldal a jelöltjeit, akik mellett Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke rögtön SMS-ben kezdett kampányolni.

Több olvasónk is jelezte lapunknak, hogy Dobrev Klára aláírásával kapott SMS-t, aki az Összefogás Vácért 2024 Egyesület jelöltjeit népszerűsíti.

Mint ismert, az Összefogás Vácért 2024 Egyesületet, aminek Matkovich Ilona lett az elnöke tavaly azért hozták létre, hogy begyűjtsék a kormány megkerülésével érkező Soros-dollárokat.

Az egyesület célját is megfogalmazták: „Vác város polgárai egységének megteremtése és ennek segítségével érdekeik képviselete. Beletartozik ebbe a 2024. évi települési önkormányzati választásokon történő jelöltállítás, mert a demokratikus intézményrendszer működtetése együttműködés nélkül nem lehetséges.”

Matkovichék tehát még tavaly létrehozták az egyesületüket, amire nagy szükségük van a júniusi választások miatt. A baloldalnál ugyanis országszerte bevett szokás, hogy a politikusok civilek bőrébe bújnak és egyesületeikhez gurulnak a dollárok.

A váci baloldal háborúpártiságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Dobrev Klára kampányol értük.

Dobrev Klára korábban egy háborúpárti amerikai képviselővel egyeztetett. A Fidesz szerint, ha hatalomra kerülne a Gyurcsány-féle baloldal, Magyarország belesodródna a háborúba.

Tavaly a békepárti javaslathoz sem csatlakozott a baloldali többségű képviselő-testület. Tótváradi-Nagy Bence nevetve javasolta, hogy vegyék le napirendről az előterjesztést.

Matkovich Ilonáék ezzel is azt bizonyították be, hogy ők Gyurcsányékhoz hasonlóan nem a béke, hanem a háború oldalán állnak.