HÍREK, INFORMÁCIÓK A KÓRHÁZBÓL ÉS A JÁRÓBETEG-ELLÁTÓ SZAKRENDELŐBŐL

Lassan fél éve annak, hogy – Magyarország sok járóbeteg-ellátó intézményéhez hasonlóan – a váci szakrendelőben is elkezdték bevezetni azt a számítógépes alkalmazást, amelynek célja, hogy a páciensek szervezetten és minél hatékonyabban tudjanak a megfelelő szakellátáshoz hozzájutni, kiküszöbölve többek között az érkezési sorrendből eredő esetleges félreértéseket.

Többszöri szemléző ottjártunk tapasztalata egyértelműen azt mutatja, hogy egyre gördülékenyebb a rendszer alkalmazása, a gyakrabban, rendszeresen érkező páciensek egyből odalépnek a sorszámkiadó kioszkokhoz, a tapasztalatlanabbaknak pedig természetesen készségesen segítenek a betegfelvételi munkatársak.

A korszerű Járóbeteg Irányítási Rendszer eszközének telepítése a váci szakrendelőben a múlt év utolsó előtti hónapjának legelején történt meg, s az első ütemben az alábbi szakrendeléseket érinti a fejlesztés: bőrgyógyászat, kardiológiai I., neurológiai szakrendelés, reumatológiai szakrendelés.

A rendszer lényege, hogy a páciensek, akik előzetes előjegyzésre érkeznek, behívási sorszámokat kapnak belépéskor, majd a sorszám alapján hívják be őket az adott szakrendelésen – az eddigi név szerinti szólítás helyett.

Épphogy lemaradt az országos döntőről a Jávorszky Ödön Kórház „Váci négyek” elnevezésű csapata a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara „Így dolgozunk Mi” című felmenő rendszerű szakmai versenyében, miután a második helyen végeztek a végső megmérettetésen való indulás jogát elnyerő ceglédi „Sinoraa” csapat mögött.

A kórház és szakrendelő legújabb álláshirdetéseiből: keresnek munkaügyi előadót, ápolót a csecsemő- és gyermekosztályra, radiográfiai asszisztens-szakasszisztens, gyógytornászt a sebészeti osztályra.