FOLYTATÓDNAK A KAPITÁNYSÁGRÓL VEZÉNYELT TÚLSZOLGÁLATOK A KÖZREND ERŐSÍTÉSÉÉRT

A Váci Rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről szóló beszámoló mellett a közrend tárgykörében napirendre került a márciusi testületi ülésen annak az  együttműködésnek a folytatása is, aminek célja a helyi közbiztonsági feladatok ellátásának láthatóbbá, hatékonyabbá tétele, s mindkét előterjesztés megkapta a szükséges képviselő-testületi támogatást.

A most megerősített, tehát folytatódó együttműködés eredeti megállapodása értelmében az önkormányzat anyagi hozzájárulást biztosít a Pest VMRFK részére a közterületek és nyilvános helyek megerősített rendőri ellenőrzését szolgáló, lakosságorientált közbiztonsági tevékenység során vállalt járőri túlszolgálatok finanszírozására.

A Pest VMRFK kötelezettséget vállal arra, hogy a városi támogatást a meghatározott rendőrségi feladatok túlszolgálat keretében történő ellátásának díjazására használja fel. Vállalja továbbá, hogy a lakosságorientált közbiztonsági tevékenység ellátása céljából túlszolgálatra (illetőleg önként vállalt túlszolgálatra) vezényelt, intézkedésre jogosult rendőrt biztosít a meghatározott feladatok végrehajtásának ellátására a feladat jellegének megfelelő szolgálati öltözetben, szolgálati fegyverzettel és felszereléssel.

VO-komment

A közbiztonság, a közterületek rendje vonatkozásában kétségtelenül továbbra sem túl rózsás a helyzet, az önkormányzatnak pedig kutya kötelessége anyagi áldozatot is vállalni a javítás érdekében, nem elég csak arra koncentrálni, hogy minél több bevétel legyen parkolási szabályértések és más helyi rendelkezések megsértésének szankcionálásából.