ALIG EGY HÓNAPPAL A KAMPÁNY KEZDETE ELŐTT A VÁCI BALOLDALNAK MÉG EGY HIVATALOS JELÖLTJE SINCS

Továbbra sincs jelöltje a váci baloldalnak, pedig pár hét múlva kezdődik a kampány, június 9-én pedig választás lesz. A Fidesz-KDNP már hivatalosan is bemutatta jelöltjeit, közben Matkovich Ilonáék továbbra is csak marakodnak.

Még mindig nem lehet tudni, hogy kit indít polgármesternek, illetve képviselőknek a váci baloldal. Gyurcsány Ferenc továbbra sem állt be Matkovich Ilona mögé,

így a jelenlegi településvezető újraindulása erősen kétséges.

Vácon az a hír járta, hogy a Demokratikus Koalíció megfelelő váci jelölt hiányában Sződligetről importál polgármesterjelöltet Vácra, méghozzá Juhász Bélát. 

Korábban megkerestük Juhász Bélát, aki feltett kérdéseinkre azt a választ adta, hogy nem ő lesz a DK váci jelöltje. Hozzátette, hogy „egyelőre önálló indulásra készül a DK (párt- és lokálpatrióta civil szövetségeseivel), minden mandátumért jelöltet kívánunk indítani az önkormányzati választáson.”

A váciak tehát továbbra is csak találgathatnak, hogy a baloldal milyen felállásban vág neki a júniusi választásnak. Az is elképzelhető, hogy Matkovich Ilonának a saját csapatából is akad kihívója. Ferjancsics László alpolgármester ugyanis nyílt pozícióharcot indított már hónapokkal ezelőtt.