LABDARÚGÁS: GYŐZELEM A BUDAKALÁSZ ELLEN, ÚJABB HÁROM PONT A ZSÁKBAN

A Pest megyei I. osztályú bajnokság (abszolút negyedosztály) 19. fordulójában a Vác VLSE eseménydús mérkőzésen 3–1-re legyőzte a Budakalászt a ligeti stadionban. Tehát három mérkőzésből három győzelem a legutóbbi időszak mérlege. A kilenc ponttal pedig már az aktuális tabellakép sem lehangoló.

Jegyzőkönyv

VÁC VLSE –BUDAKALÁSZI MSE 3–1 (2–0)
Vác, 100 néző. Vezette: Székely B. (Drótár P., Soós A.-M.)
VÁC: Bajkán Balázs – Marosi László, Tóth Nándor, Pap Botond (Busák Levente, 40.) – Hugyecz Máté, Torda Patrik, Nagy Zoltán, Vén Botond – Rusvay Balázs, Török Noel (Hegedűs Csaba, 89.), Dömök Enrikó (Varga Bence, 62.). Vezetőedző: Kovács Péter.
BUDAKALÁSZ: Sásdi – Czinege, Balogh A., Széll, Fritz (Dollinger, a szünetben), Czibulya (Szalontai, a szünetben), Dombai, Králl (Peller, 55.), Pál I. Sz. (Barabás, 78.), Pál II. Sz., Sovák (Ludvig, 72.). Vezetőedző: Vadas Attila.
Gólszerző: Török N. (3., 63.), Nagy Z. (75.), ill. Széll (59. – 11-esből).

Kovács Péter, a VVLSE vezetőedzője így értékelt a szombati meccs után: – Korán vezetést szereztünk, ami talán túlságosan is megnyugtatta a csapatot. A félidő további részében inkább a mezőnyjáték dominált, nem tudtunk nagyobb nyomást helyezni a Budakalászra a rúgott gól után. A vendégeknek sem akadt lehetősége a gólszerzésre, csak nagy bedobások és pontrúgások után tudtak a kapunk elé kerülni. Sajnos Pap Botond súlyos sérülése beárnyékolta a félidő végét, a bal térde fordult alá és valószínűleg szalagszakadást szenvedett. A második félidő már nem csupán a játékról szólt, hanem a játékvezető téves ítéleteiről is. Egy elmaradt kiállítás és egy könnyű síppal befújt büntető kérhető rajta számon. Mindkét felet sújtották a megkérdőjelezhető ítéletei. Hála Istennek a srácok ezeken is túltették magukat és megszerezték a győzelmet. Török Noel kiemelkedő játéka döntő volt ezen a mérkőzésen. Végre hazai közönségünk előtt is eredményesek tudunk lenni a tavasz folyamán, amihez gratulálunk a csapatnak!

A győzelemmel már 21 pontos a VVLSE, de a tabellán továbbra is a 12. helyen áll városunk csapata.
Folytatás szerdán 15:30-tól a Pest megyei Kupában a Biatorbágy otthonában, ahol már a főtáblára jutás lesz a tét, míg a bajnokságban március 24-én vasárnap a Pilis vendégeként lép pályára Kovács Péter legénysége.