MÁR CD FORMÁTUMBAN IS ELÉRHETŐ HEINCZINGER MIKA ÉGÁLLOMÁS CÍMŰ ÚJ ALBUMA

Mint arról már hírt adtunk, a Nagymaroson született, családjával Sződön élő, de természetesen Váchoz is ezer szállal kötődő kiváló muzsikus, Heinczinger Mika Égállomás címmel új albummal jelentkezett, a legújabb információ pedig, hogy az összeállítás immár CD-formátumban is elkészült, a lemezhez elsősorban koncerteken juthatnak hozzá az érdeklődők.

Ezen az albumon elhangzik: Juhász Gyula, Szép Ernő, Pilinszky János, Wass Albert, Benedek Elek, Osztrogonácz Miklós egy-egy költeménye, illetve Nacsinák Gergely András hét verse/dalszövege.

Heinczinger Mika leginkább a Misztrál együttes alapító tagjaként lehet ismert a nagyközönség előtt. Az együttes 1997-ben alakult. Magyar és külföldi költők versei, valamint népdalfeldolgozások szerepelnek repertoárjukon. Megzenésítéseik forrása a magyar népzenei hagyomány, amelyet gyakran ötvöznek a ma divatos világzenei irányzatokkal is. Dalaik egyre inkább önálló minőséget, sajátos „Misztrál-hangzást” hordoznak. A kimagasló vokális képességű, számos akusztikus hangszert megszólaltató együttes tagjai különböző zenei érdeklődésűek. Ez az indíttatásbeli színesség az ősiséget idéző motívumoktól a kortárs hangzású elemek alkalmazásáig terjed. Az együttes tagjai tudatosan vállalják a legkülönbözőbb versek által meghívott zenei megvalósítások sokszínűségét. Versválasztásaikban fontos szerepet játszik az európai és a magyar történelem iránti érdeklődés. A magyar költészet megszólaltatása mellett több alkalommal merítettek az európai költészet kincsestárából is (Baudelaire, Garcia Lorca, Villon, Gabriella Mistral).

Az elmúlt esztendőkben megjelentetett hordozók (CD és DVD), valamint Budapesthez közel, a Dunakanyar szívében, Nagymaroson létrehozott és mára hagyománnyá vált Regejáró Misztrál fesztivál mellett országos klubhálózatot is létrehoztak. Országjáró koncertjeik sokasága mellett számos alkalommal jártak külföldön is – Erdélytől az Egyesült Államokig.