AZ ANIKA IRIS CSATLAKOZÁSÁVAL TOVÁBB BŐVÜLT A VÉNÉGY FESZTIVÁL MÁSODIK NAPJÁNAK KONCERTMŰSORA

A Pozsonyból a második napra érkező ANIKA IRIS megnyerésével tovább finomhangolták a szervezők a június 20 – 23. között tartandó nagymarosi Vénégy Fesztivál és Színházi találkozó párját ritkítóan gazdag koncertkínálatát.

A második napon a jelen állás szerint nyolc koncertprogram várja a fesztiválozókat a kisebb-nagyobb színpadoknál.

Dzsúdló

Juhász Márton, művésznevén Dzsúdló (Miskolc, 1998. szeptember 29. – ) pop/trap előadó, dalszövegíró. 2019-ben robbant be a köztudatba szókimondó, önreflexív dalaival. Juhász Márton nem ismeretlen a slam poetryben jártasaknak sem. 2017-ben Maier Péterrel együtt (Munkatársak nevű formáció) megnyerték az 5. Team Slam Országos Bajnokságot. Ebből alakult meg a sideprojektjük, a The Coworkers, amihez Pintér Kristóf „Signo” csatlakozott mint dobos-basszeros. Dzsúdló vezetékneve Juhász, és emiatt sokszor Dzsú-nak becézték őt. Egyszer az egyik barátja véletlenül Dzsúdlónak hívta (vélhetően Jude Law angol színészre gondolt), Mártonnak pedig ez a név nagyon megtetszett, és azóta ezt használja előadóként.

Beton.Hofi

Schwarcz Ádám, művésznevén Beton.Hofi (Budapest, 1991. július 23. – ) Fonogram díjas rapper, zeneszerző, dalszövegíró. Borsos Bencével együtt szerepeltek a VII. Országos Team Slam Bajnokságon Beton Hofi csapatnévvel. Félprofi futball karrierrel büszkélkedhetett, majd a focit maga mögött hagyva szabályosan berobbant a hazai újhullámos hiphop világába: Beton.Hofi néven publikált rap számai hamar egyértelművé tették, hogy az elkövetkezendő évek meghatározó előadója lesz a szakmában. 2021 júniusában hozta ki első mixtape-jét, a comic sinst, amely az elmúlt évek egyik legerősebb album debütálásának bizonyult a hazai hiphopban: rekord gyorsan a zenei toplisták élére került, ezzel hetek alatt óriási rajongótábort szerzett. 2022-ben és tavaly is Fonogram díjat nyert az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában. A Borsos Bencével alkotott slam poetry-csapatuknak kellett egy név, akkor vetődött fel a Beton Hofi név. Betonszofinak hívták ugyanis a barna Sopianae cigarettát, ami egy kifejezetten erős munkáscigi volt, sok alsó- és középosztálybeli ember napi szenvedélye évtizedeken át. Hofi Géza pedig megkerülhetetlen itthon, mint előadó. A rapperré lett egykori focista közös nevezőnek látta, hogy a nagy előd tudott roppant szofisztikáltan és kocsmanyelven is beszélni ugyanarról. Ugyanezt érzi a saját valóságának.

Lil Frakk

Babaitisz Jorgosz Andreasz, ismertebb nevén Lil Frakk (1999. április 25. –) a hazai trapszcéna egyik meghatározó alakja. Dalait főként D.Koms producerrel készíti, de neve mellett gyakran feltűnik Kapitány Máté, Ress, Krúbi, Gege vagy akár Dzsúdló.
2018-ban robbant be a köztudatba az Írj már vissza Gyurcsány Feri c. számával.
2019-ben jelent meg D.Koms és Lil Frakk első közös albuma, a Brokaz, az album sokszor humoros szövegekkel dolgozik, miközben komoly témákra reflektál. 2020-ban jelent meg második közös albumuk, a Kutyavásár, ez már egy jóval poposabb, komolyabb album. 2021-ben két single jelent meg, A Bocs februárban Glsch közreműködésével, márciusban pedig az Exit, aminek a klipjét szintén ő rendezte. 2021 júliusában Ress, Kapitány Máté, Lil Frakk összeálltak, hogy közösen kilépjenek a komfortzónájukból, így született meg a Kontroll. 2021 szeptemberében indult el a Sávlekötő by Lil Frakk zenei podcast.