DODEK NORBERT FÜGGETLENKÉNT INDUL POLGÁRMESTERNEK

Dodek Norbert 40 éves, váci születésű és azt vallja, hogy egy polgármesternek szabadnak kell lennie. Sokan Johnny-ként ismerik, miután megnyerte az egyik kereskedelmi televízió párkereső show-ját.

Dodek Norbert gazdasági mérnök, 20 évvel ezelőtt Amerikába költözött, ahol vállalkozásokat hozott létre. 2021-ben költözött vissza Vácra, hogy édesanyjának segíthessen; jelenleg Deákváron lakik.

A politikát saját elmondása szerint mindig figyelemmel és egészséges kritikával szemlélte, magát függetlennek és demokratikus beállítottságúnak tartja.

Dodek Norbert szerint „egy polgármesternek szabadnak kell lennie. Városának jövője érdekében nem korlátozhatják pártideológiák, az érdekcsoportok által nyakukba ültetett élősködők, kötelezően kiosztandó alpolgármesteri posztok, vagy a városi cégeknél állást követelő megélhetési politikusok. Ennek végett kell vetni! Lakóhelyünk, Vác, legyen végre ideológiai és pártharcoktól mentes, nyugodt, békés életet biztosító város, ahol pártállástól és ideológiai meggyőződéstől függetlenül, mindenki tehetsége és tehervállalásának megfelelően tud dolgozni, előre haladni és ráadásul még érezze is jól magát. Egy települést csak közös akarattal, összefogással lehet építeni és irányítani.”

„Tudom, hogy ezek olyan szavak, amelyeket sokan szerettek választási kampány szövegként felhasználni, szavazás szerzés céljából puffogtatni. Azt is tudom, hogy sokan csalódtak, mert az ezeket, meg hasonló szépígéreteket harsogók pozícióba kerülve rendre mást tettek és az ígéreteiket elfelejtették, de most ne így legyen! Ezért megkérek mindenkit, aki a röviden felsorolt elvekkel egyetért, pártállásától függetlenül álljon mellém és tegyünk, cselekedjünk együtt és félre téve a pártoskodást indítsunk egy új fejezetet városunk történetében, Vác Megújuló Jövőjéért! A rövid programomat a következő jelentkezésemnél adom meg, amit a későbbiekben részletesen is kifejtek majd” – írta Dodek Norbert a szerkesztőségünknek küldött levelében.

Dodek egyébként a tavaly decemberi közmeghallgatáson egyike volt a felszólalóknak. Akkor elmondta, hogy Matkovich Ilona tanácsadóiként megélhetési politikusok és közpénzhiénák ülnek a jelenlegi testületben.

„Mivel komolyan gondolom az akkor mondottakat, hogy ennek a városnak olyan polgármesterre és vezetésre van szüksége, akit, akiket nem tudnak a korrupcióból élő és csak megélhetésüket, túlélésüket kereső politikusok a szavazataikkal zsarolni és sakkban tartani, ezért elhatároztam, hogy versenybe szállok a polgármesteri székért, Vác Megújuló Jövőjéért!” – írta bemutatkozásában Dodek Norbert.