HOLTTESTET TALÁLTAK A BÖRZSÖNYBEN

Vasárnap kora délután hívták túrázók a 112-es segélyhívó számot, és bejelentést tettek arról, hogy egy holttestet találtak a piros kereszt közelében, a Kovács patakban.

A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahonnan rögtön riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot. A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval, egy másik társuk pedig Csóványosról indult gyalog. A helyszínre riasztották a vámosmikolai önkormányzati tűzoltókat, az Országos Mentőszolgálatot és a Pest Vármegyei Rendőrséget is.

A hegyimentők a helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg, aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt. A helyszín a szokásos túra útvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók, akik vasárnap rátaláltak teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, a mentőket, az orvosokat, a rendőröket és a helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait, mivel az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt és még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése.

A körülményeket a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

 

Információ és kiemelt kép forrása: borzsonymentok.hu.