MEGÁLLÁS NÉLKÜL SARCOLJÁK A VÁCI AUTÓSOKAT MATKOVICHÉK

A balliberális városvezetés határokat nem ismerve bünteti a váci autósokat. Tavaly csak parkolási bírságokból mintegy 33 millió forint folyt be a városkasszába.

A Matkovich Ilona vezette, baloldali többségű önkormányzat még 2023. elején eltökélte, hogy egyéb bírságok címén 34 millió forintot szed be egy év alatt, amibe a parkolási büntetések is beletartoznak.

A célt túl is teljesítették, ugyanis tavaly januártól december végéig csak a parkolási bírságokkal mintegy 33 millió forintot húztak ki az autósok zsebéből. A múlt évben októberben keletkezett a legnagyobb összeg, amikor egy hónap leforgása alatt összesen több mint 4,7 millió forint pótdíjat fizettek ki az autósok.

Matkovich Ilonáék tehát rendületlenül sarcolják a járművezetőket. Korábban a város jegyzője is beismerte egy képviselő-testületi ülésen, hogy jelentős mennyiségű parkolási feladat van. dr. Zsidel Szilvia szavai szerint „egy kolléganő teljes állásban csak az adminisztrációval foglalkozik, és még a munkaidején túl is foglalkozik a feladatokkal, tekintettel arra, hogy olyan jelentős mennyiségű parkolási feladat van.”

Sok váci már arra panaszkodik, hogy a közterület-felügyelők gyakran a „bokorból kerülnek elő”, vagyis nem csupán ellenőriznek, hanem célzottan figyelik, hogy mikor, kit lehet megbüntetni. A Facebook Váci Élet csoportban volt, aki azt írta, hogy az önkormányzat „teljesen ellehetetleníti a várost ezzel a parkolási mizériával.” Emellett vannak, akik emiatt másik városba járnak vásárolni.