SZABÓ CSABA: MATKOVICH ILONA BECSAPTA A VÁCIAKAT

Matkovich Ilona az elmúlt években nem tartotta magát a 2019-es kampányban tett ígéreteihez Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke szerint, aki a közösségi oldalára feltöltött legújabb videójában sorra vette, hogy szerinte mi mindennel csapta be a baloldali polgármester a váciakat.

„Van egy álmom, egy olyan modern, európai város, amelyben mi váciak, mindnyájan egyenrangú polgárok vagyunk” – mondta Matkovich Ilona 2019-es kampányvideójában, amikor a városlakók szavazatait akarta megszerezni. Szabó Csaba szerint ez „szép gondolat volt, de végül a megválasztása után pont polgármester asszony mondta, hogy »én vagyok a város első embere, itt az történik, amit én akarok.« Ez az egyenlőség polgármester asszony szerint. Első intézkedése a szájzár volt, ami miatt csak az nyilatkozhat, akinek ő engedélyt ad. Ez a szabad véleménynyilvánítás és szólásszabadság a volt Magyar Narancsos újságíró szerint. Neki és a családjának mindent lehet, közben a váciakat meg büntetik.”

Matkovich korábban azt mondta, hogy „a város pénzét a városra kell költeni, ki kell gazdálkodni, hogy a Széchenyi utcán újra járni lehessen babakocsival is.” Szabó erre most úgy reagált, hogy azóta semmi változás nem történt a Széchenyi utcában. „Pont ennyire érdekli a váciak problémája a jelenlegi városvezetést. Politikai haszonszerzésre jó, de mikor már nekik kéne megoldani, akkor már hallgatnak” – fűzte hozzá véleményét a váci Fidelitas elnöke.

„Olyan városvezetésre van szükség, amely támogatja a váci cégeket, vállalkozásokat” – hangzott el 2019-ben Matkovich Ilona szájából. Szabó Csaba viszont rámutatott, hogy „ez a városvezetés minden céget támadott eddig, aki Vácra jött. Nem, hogy nem támogatják a cégeket és a vállalkozásokat, folyamatosan megsarcolják őket. Egyetlenegy munkahelyteremtő lépést sem tettek.”

„Édesanyaként jól tudom, hogy ehhez elegendő bölcsődei férőhelyre van szükség” – mondta Matkovich Ilona. Szabó Csaba szerint viszont erről jobb nem beszélni, ugyanis „míg Vácon egyet sem tudtak megépíteni, addig a kistelepüléseken sorra adták át a bölcsődéket. Ezen idő alatt Őrbottyánban kettőt is építettek.”

„Az én ajánlatom az, hogy állítsuk Vácot a fejlődés útjára” – hangzott el a polgármester 2019-es ígéretei között. Szabó viszont úgy véli, hogy „nem a fejlődés útjára állították Vácot, hanem a fejlődést állították meg. Semmi nem történt, és minden fejlesztést visszautasítottak, miután nyertek. Az önkormányzati ingatlanok kiárusítása viszont megtörtént. A gyerekeinek lett kétmilliárdos társasháza és reggelizője a Duna-parton, üvegkalitkával. Nyilvánvaló, hogy aki a családi üzletekkel foglalkozik, annak nincsen ideje a városra. Emlékeznek hogy kezdődött a videó? Na, ez lehet, hogy polgármester asszonynak egy álom volt, de a váciaknak rémálom lett, amiből fel fognak ébredni. Vác többet érdemel, de a baloldali városvezetés nem érdemel több esélyt!” – zárta szavait Szabó Csaba.