ISMÉT NAGY SIKER VOLT A VÁCI REMÉNYSÉG EGYESÜLET GALAMBÁSZAINAK HAGYOMÁNYOS BEMUTATÓJA

Búgást, burukkolást, szárnyverdesést, csőrök koppanását, apró lábak tipegését-topogását lehetett hallani péntektől vasárnapig a művelődési központ két szomszédos, most egybenyitott termében – a Váci Reménység Egyesület galambász szakosztálya ismét nagy sikerrel rendezte meg itt szokásos év eleji bemutatóját.

Pénteken elsősorban iskolai csoportokat láttak vendégül a derék galambászok, a hétvége két napján aztán a ház más programjaira (is) érkező vendégek vagy kifejezetten a szelíd szárnyasokat megcsodálni betérők szemlélődtek a ketreceknél, közepes méretű röpdéknél, no meg a bíráló bizottság tagjai, hiszen ez az esemény egyben verseny is a tenyésztőknek.

– Bizony már csaknem három és fél évtizedes hagyomány az év eleji díszgalamb kiállítás, már túlnyomóan a Váci Reménység Egyesület égisze alatt, ahogy minden hagyományunk, úgy ez a rendezvény is nagyon fontos a klub életében, büszkék vagyunk a galambászainkra. Büszkék vagyunk arra, hogy a sport mellett vannak olyan szakosztályaink is, amelyek küldetésének, hobbitevékenységének fókuszában a természet áll. Nyugalmat árasztó kedvtelés a galambászat, mindenkit csodálattal tölthetnek el ezek a szép szárnyasok, a szabadság, a béke szimbólumai. Ebben a kis csoportban nagy lelkesedés van, hogy évről-évre megmutassák büszkeségeiket, mi pedig hálával tartozunk nekik az élményért – fogalmazott köszöntőjében Fábián Fédra, a VRE nemrégiben megválasztott új elnöke.

A szakosztály tagjai megemlékeztek ezen az alkalmon a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Pajor György tagtársról, aki több mint harminc évig volt kiállító, s egy időben a titkári teendőket is ellátta.

Galba Tamás, a VRE szintén a tisztújításkor megválasztott új elnökségi tagja, szakosztályvezető elmondta: 193 galambot hoztak a bemutatóra, csaknem harminc fajta szebbnél-szebb egyedeit, ilyen sokszínű talán még soha nem volt a szárnyas sereglet.

– Köszönöm a tagtársaknak a kiállítás megrendezésében nyújtott segítségüket, örömünkre szolgál, ha egy szép élménnyel ajándékozhatjuk meg a látogatókat itt és majd a nyári vigalomban, ahol szintén évről-évre bemutatkozunk a galambjainkkal – mondta az elnök, aki új tagtársakat is köszönthetett, s mint fogalmazott, egyik fontos törekvésük, hogy hathatósan népszerűsítsék a díszgalamb tenyésztést a fiatalok körében.