EGYHÁZMEGYEI KARITÁSZ: AZ ELKÖVETKEZŐ PÁR NAP A KARÁCSONYI ADOMÁNYOK SZÉTOSZTÁSÁNAK, A SEGÍTŐ TALÁLKOZÁSOKNAK AZ IDŐSZAKA

Az adventi időszakban évről-évre különösen sok adományt vehet át jótevőktől és oszthat szét a rászorulók között a Váci Egyházmegyei Karitász, de az azért párját ritkítja, hogy egy adományozó egymaga hat raklapnyi tartós élelmiszert ajánljon fel.

Szerdán pedig ennyi áru érkezett a Hattyú utcai karitász-központba a Híreske Gasztro Kft.-től, melynek ügyvezetője Vida Sándor.

Az adományozó mellett a karitásznak (is) szintén jelentős mennyiségű adományt átadó, és az adománygyűjtésben közvetítő szerepet is vállaló helyi Fidesz-KDNP csoport több tagja ugyancsak jelen volt, s Imre Zsolt így foglalta össze ezen vállalásuknak a motivációját:

„Ahogy közeleg a tél és az év vége, ez az időszak mindig is arra emlékeztet bennünket, hogy odafigyeljünk és segítsünk azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

Karácsony közeledik, mindenkinek természetes, hogy a családja körében meghitten ünnepelnek. Szép tündérország támad fel szívünkben ilyenkor decemberben, mondja a költő, de vannak olyan honfitársaink, akiknek sajnos ez nem adatik meg, így nekünk kell gondoskodnunk róluk. Nincs is annál önzetlenebb cselekedet, mint mikor abból adunk, ami nekünk van, és olyanoknak, akik rászorulnak a segítségünkre. Nincs haszontalan adomány, a legkisebb is valakiknek nagyon sokat jelenthet. Az ajándékként nyújtott figyelem és támogatás képes erőt adni azoknak, akik nehezebb helyzetben élik mindennapjaikat.

A mai napon a Híreske Gasztro Kft. tartós élelmiszer adományt ad át a Váci Egyházmegyei Karitász részére. Ezzel mintegy 700 családhoz tudnak csomagokat eljuttatni. Köszönet ezért az adományozónak.

A Váci Egyházmegyei Karitász tízparancsolatából a kilencedik: “A segítség nem monopólium, de nem is konkurencia. Segíts annak, aki segíteni akar!” Szerencsére nagyon sok honfitársunk szeretne segíteni. A rászorultak számára ez felbecsülhetetlen érték és nagyon nagy támasz lehet. Azonban az adományozás nem csupán ilyenkor, decemberben, a karácsonyi időszakra kell, hogy korlátozódjon. Egész évben, bármikor van rá lehetőségünk, segíthetünk másoknak, támogathatjuk őket és örömet hozhatunk az életükbe.

Szolgáljon ezen alkalom is ennek példájaként, boldog karácsonyt kívánva mindenkinek.”

– Már októberben elkezdődik a karácsonyra készülő adománygyűjtés, nagyon sokan hoznak nekünk szétosztható tartós élelmiszereket, illetve sok család, magányos ember jelzi,  hogy szüksége lenne segítségre, továbbá sokakat mások ajánlanak a figyelmünkbe, így össze tudjuk kapcsolni az adakozókat a rászorulókkal. Nem tudtuk még összegezni, hogy ezúttal hány embernek tudunk segíteni karácsonyuk szebbé tételében, ez most a csomagok szétosztásának, a segítő találkozásoknak az időszaka, hiszen fontos, hogy minden címzetthez időben eljuttassuk az adományokat, s itt kiemelhetem újdonságként azt a Vanyarcon 24-én délben tartandó szeretetvendégséget, amelyre magányosokat várunk a helyi önkénteseinkkel. Januárban fogjuk majd igazából látni, hogy milyen számokkal mekkora jelentőségű segítő munkát tudtunk elvégezni a karácsonyváró és az ünnepi időszakban, de az jól látszik, hogy nagyon sokan keresik a segítségnyújtás lehetőségeit, amiért ezúton is mindenkinek köszönetet mondunk – fogalmazott Kovács Gábor, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója.