RÉTVÁRI BENCE KÖSZÖNTÖTTE A PEST VÁRMEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÍZMILLIOMODIK ÜGYFELÉT

A váci kormányablakban ünnepi rendezvény keretében köszöntötték a Pest Vármegyei Kormányhivatal tízmilliomodik ügyfelét szerdán délelőtt. 

Az eseményen Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: a magyar közigazgatás rendszere ma Európában az egyik legkorszerűbb. Felidézte: 2010-ben azért indította el a kormány a közigazgatás kormányablakos ügyintézési rendjét, hogy a magyar emberek minden hivatalos ügyüket egy helyen, zökkenőmentesen intézhessék el.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy az embereknek ma hivatalos ügyeik intézéséhez semmilyen egyéb ismeretre nincs szükségük, mint arra, hogy hol található a lakóhelyükhöz legközelebb eső kormányablak, minden más a hivatal ügyintézőinek feladata. „Egy jó állam nem engedheti meg magának, hogy az ügyintézés ne az állami hivatalokban legyen a legjobb, a legzökkenőmentesebb” – hangsúlyozta.

Rétvári Bence szerint a magyar közigazgatás ma azért is tekinthető az egyik legkorszerűbbnek, mert haladva a korral és alkalmazkodva az emberek igényeihez, már digitális formában, mobilalkalmazás segítségével, néhány kattintással is elintézhetőek az ügyek, így az ügyfeleknek ma már nem is feltétlenül kell bemenniük a hivatalokba.

Tarnai Richárd, Pest vármegye főispánja felidézte, hogy 2010. január 3-án éppen Vácon nyílt meg az első kormányablak. Azóta az ügyfelek éppen ügyeik intézésével szavaztak a kezdeményezés sikerére – tette hozzá. Elmondta, hogy a kormányablakokban ma az átlagos várakozási idő előzetes időpontfoglalás nélkül is alig negyedórát vesz igénybe, de az ügyintézést az ügyfelek elvárásainak megfelelően mindig fejlesztik.