RÉTVÁRI BENCE: ÚJABB FUNKCIÓKKAL BŐVÜLT AZ EGÉSZSÉGABLAK ALKALMAZÁS

Az EgészségAblakot használók immár a hamarosan lejáró receptekről és a frissen beérkező új egészségügyi dokumentumokról is külön értesítést kapnak. Az alkalmazás egyre népszerűbb, már több mint két és fél millió magyar ember töltötte le a telefonjára – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint ezzel a frissítéssel újabb olyan fejlesztés valósult meg, amelynek célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan és egyszerűen használhassa ki a digitális egészségügy előnyeit.

Az új frissítéseknek köszönhetően az orvos által felírt receptek kiváltása nem múlhat azon, hogy a felhasználó megnyitotta-e az alkalmazást, mert telefonja kezdő képernyőjén megjelenik a receptekről szóló értesítés, és az alkalmazás ugyanígy értesítést küld az elkészült új egészségügyi dokumentumokról is.

Az államtitkár ismertetése szerint az applikációt letöltők így még gyorsabban tájékozódhatnak aktuális egészségi állapotukról, késedelem nélkül tölthetik le a legfrissebb laboreredményeket, zárójelentéseket, leleteket, ambuláns lapokat.

Rétvári Bence elmondta, hogy az alkalmazásban hat funkció érhető el, ezzel pedig ma már mindenkinek “ott lapulhat a zsebében” az összes egészségügyi dokumentuma, a felírt és kiadott receptjei, háziorvosa rendelési ideje, oltási igazolványa, és az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal is.

 

kiemelt kép: Magyar Nemzet