IDÉN IS KÖZÖSEN GYÚJTANAK GYERTYÁT AZ ADVENTI KOSZORÚN A DEÁKVÁRIAK

Az ökumenikus adventi gyertyagyújtásnak már hagyománya van Deákváron. Ebben az évben tizedik alkalommal várják közösen a karácsonyt a deákváriak a KRESZ-parkban.

Az ökumenikus gyertyagyújtást Pető Csilla, a Deákvári Civil Társaság alapítója honosította meg Deákváron, miután látta, hogy számos környező településen népszerű szokássá vált.

„Az ötletemmel elsőként Rolik Róbert atyát, a Deákvári Jézus Szíve templom akkori plébánosát kerestem fel, aki pozitívan fogadta az utcai evangelizáció ötletét és lelkesen állt mellém” – nyilatkozta a VácOnline-nak Pető Csilla.

„A kezdetektől azon voltam, hogy a gyertyagyújtás minden felekezethez szóljon. Így minden évben, minden adventi vasárnap más és más felekezet  – katolikus, református, evangélikus és baptista – képviselője szól az egybegyűltekhez” – hangsúlyozta Pető Csilla.

Hozzátette: „egy kedves asztalos ismerősünk nagyon kedvező áron készítette el azt a köztéri koszorúalapot, ami a mai napig jó szolgálatot tesz. Barátainkkal mindig tobozokkal, díszes masnival díszítjük fel a koszorút.”

A tapasztalatok szerint évről évre egyre többen csatlakoznak a közös várakozáshoz, ami Pető Csilla szerint azt bizonyítja, hogy igény van az ilyen közösségépítő programokra.

Az ökumenikus adventi gyertyagyújtás idén 10 éves Deákváron, aminek ezúttal is minden hétvégén a KRESZ-park ad otthont.

A részletes program:

  • december 3. (vasárnap) 17:15; gyertyát gyújt Stanislaw Biegun szerzetes, pap
  • december 10. (vasárnap) 17:15; gyertyát gyújt Borsi Attila református lelkész
  • december 17. (vasárnap) 17:15; gyertyát gyújt Detre János evangélikus lelkész
  • december 23. (szombat) 17:15; gyertyát gyújt Meláth Attila baptista lelkész

A Deákvárért Civil Társaság és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom váci szervezete mint szervezők mindenkit szeretettel várnak a programokra.