RÉTVÁRI BENCE: VÁC NEM LEHET TÚSZ!

Példátlan zsarolási akciót indított Karácsony Gergely. Azzal fenyegeti a váci családokat, hogy elzárja előlük a vízcsapot, ha a kormány nem ad neki többletforrásokat – közölte Rétvári Bence országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence a közösségi oldalán közzétett videójában elmondta: Karácsony „az érvényes szerződést felrúgva 12 agglomerációs településen állítaná le a vízszolgáltatást, ha nem teljesítik a követeléseit. Ezzel a kicsinyes és embertelen húzással több mint 150 ezer emberi ivóvízellátása kerülhet veszélybe, köztük 34 ezer váci lakosé is.”

„Nem a váci emberek tehetnek arról, hogy Karácsony csődközeli helyzetbe hozta Budapestet. Ha nem bízta volna Gyurcsány embereire a főváros irányítását, ha nem prémiumok kifizetésével foglalkoznának, akkor biztosan jobb lenne a helyzet” – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence hangsúlyozta: Vác nem lehet túsz! Ne a váciakkal zsarolja a kormányt saját hibái miatt!

„Tényleg fenyegetőzéssel kicsikart pénzekből akarja a főváros napi működést biztosítani? Ne politikai zsarolással akarja befoltozni a kiürült kasszát! Nem elég, hogy a budapestiek életét dugókkal és karókkal nehezítette meg, most még az agglomeráció lakóitól is megvonná az ivóvizet? Vác vezetését is felszólítom, hogy utasítsa vissza Karácsony ultimátumát! Álljanak ki a váciak mellett! Védjük meg Vácot!” – zárta mondandóját Rétvári Bence.