BUKI-TÓ: NOVEMBER UTOLSÓ SZOMBATJÁN ÉVZÁRÓ HORGÁSZVERSENYRE INVITÁLJA A PECÁSOKAT A MERSZ HSE

A MERSZ HSE, azaz a Mentésben és Egészségügyben Résztvevők Szabadidős Horgász és Sport Egyesülete évzáró egyéni horgászversenyt szervez a Buki-tónál, Vándor-kupát is útjára indítva.

A verseny helyszíne: Buki tó (Vác), időpontja: november 25. 08:00-12:00-ig, szép idő esetén megbeszélés alapján 08:00-14:00-ig. (A verseny vége után, ezzel a nevezési díjjal a tó nyitva tartásáig folytatódhat a horgászat.)

Nevezési határidő: 2023. november 23. éjfél. A szervezők kérik a nevezni szándékozókat, hogy küldjenek egy e-mailt a mersz.hse.2021@gmail.com e-mail címre, amit követően további információkat kapnak a jelentkezés menetéről, vagy hívják az alább megadott elérhetőségek egyikét, amennyiben nem áll rendelkezésre drótpostázási lehetőség.

A nevezés csak és kizárólag onnantól érvényes, amint a nevezési díj megérkezett. Nevezési díj: 12.000 ft (amely tartalmaz a nevezési díjon felül a verseny után egy kis harapnivalót).

Díjazás: Az első három helyezett kupát, valamint az első helyezett levásárolható ajándékutalványt nyer.

Elérhetőségek: Balyi Krisztián: 06 20 982 2992, Horváth László (elnök): 06 70 256 3454.

Nevezési feltételek:

A versenyen a helyszínt és egyéb körülményeket figyelembe véve maximum 23 fő indulhat. Csak 14 éven felüli versenyzők nevezhetnek. Mindenkinek rendelkeznie kell országos engedéllyel.

Program: 07:00: Regisztráció, sorsolás, horgászhelyek elfoglalása, felkészülés, 08:00: Horgászverseny kezdete, 12:00 (14:00): Horgászverseny vége, 12:00-13:00 (14:00-15:00): összesítés, eredményhirdetés, vendéglátás.

Versenyszabályok: A tó szabályzata szerint kell eljárni az egész esemény alatt, ez a honlapon található. A versenyen egyszerre egy időben két bottal lehet horgászni, a horgász mód szabadon választott. A halak mérlegelése közvetlenül a kifogás után történik, a halak a mérlegelést követően kíméletesen visszakerülnek a vízbe. Minden kifogott élő hal rákerül a mérlegre. A versenyre érkező kísérők, hozzátartozók a rendezvény ideje alatt nem horgászhatnak és nem segíthetik a versenyzőket a halak kifogásában, szákolásában. A szabályok megsértése büntetőpont levonásával jár. Ezek sorozatos megsértése esetén a résztvevőt kizárják. A fent nem szabályozott esetekben az egyesületi horgászrend a mérvadó, melynek megsértése fegyelmi eljárást von maga után. A kizárásból következik, hogy a következő évben megrendezésre kerülő versenyen a szabályok ellen vétő versenyző nem vehet részt.

Etetőanyag korlátozása: Az etetés, csalizás a tó szabályai szerint történik.
Értékelés: Minden gramm hal 1 pontot ér, a versenyt az nyeri, akinek a legtöbb pontot sikerül gyűjtenie.