A JEGYZŐ MEGTILTOTTA PETŐ CSILLÁNAK, HOGY NYILVÁNOSSÁGRA HOZZA, MIÉRT NEM KAPNAK PARKOLÓHELYET A MOZGÁSSÉRÜLTEK

Hétpecsétes titok, hogy végül miért nem alakítanak ki parkoló-és várakozóhelyet a mozgáskorlátozott személyek számára a Dr. Csányi László körúton.

Pető Csilla önkormányzati képviselő még márciusban kezdeményezte a beruházást, ami sokak mindennapjait könnyítené meg.

Hosszas várakozás után nemrég kapott választ, amiben az áll, hogy az önkormányzat végül elkaszálta a javaslatot és nem alakít ki parkolóhelyet, de ennek okait Pető Csilla nem hozhatja nyilvánosságra, mivel dr. Zsidel Szilvia jegyző megtiltotta neki.

Pető Csilla ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a VácOnline-nak, hogy a szakmai indoklást hiányolja az egyébként – szavai szerint – döbbenetes és arrogáns válaszból, ezért nem hagyja annyiban az ügyet. 

Már csak azért sem, mert szerinte „elfogadhatatlan ez a mentalitás egy olyan társadalmi réteget érintő kérdésben, ahol a városnak kötelessége és felelőssége a hiányosságot pótolni, az esélyegyenlőség jegyében pedig hathatós megoldást keresni, és minél előbb cselekedni.” 

Pető Csilla rámutatott arra is, hogy indítványát a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete is üdvözli.

A szervezet márciusi támogató levelében leírta, hogy a megnövekedett autóforgalom miatt a mozgássérült emberek számára még nehezebb olykor megtalálni az olyan parkolóhelyet, ami a megfelelő paraméterekkel rendelkezik; elég széles, hogy egy kerekesszékes ember számára használható legyen. „Sokszor keresnek fel tagjaink, akik azzal a panasszal élnek, hogy olyan helyeken, ahol közszolgáltatást vennének igénybe nem tudnak parkolni, mert nincs számukra kijelölt parkolóhely” – áll a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete levelében.

Mint ismert, Pető Csilla önkormányzati képviselő a Dr. Csányi László körúton, a kormányablak és az orvosi ügyelet között szeretne mozgássérült parkolóhelyet kialakítani, amit a balliberális önkormányzat nem támogat. Még úgy sem, hogy Matkovich Ilona 2019-ben minden váci polgármestere akart lenni.