ELINDÍTOTTA ADVENTI ADOMÁNYGYŰJTÉSÉT AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET

Ötvenkét nappal az év vége előtt, csütörtökön elindította hagyományos adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

A szervezet közleményében azt írta: az 52-es szám azt üzeni, hogy nemcsak az ünnepekre, hanem az 52 héten át zajló, egész éves munkájuk segítésére indították a „Ételt, otthont, esélyt!” mottót viselő adománygyűjtést. Ez az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a segélyszervezet ne csak karácsonykor, hanem egész évben tudjon ételt, otthont, esélyt adva segíteni a rászorulóknak.

A közleményben idézték Lehel Lászlót, a segélyszervezet elnök-igazgatóját, aki arra hívta fel a figyelmet a gyűjtést elindító sajtótájékoztatón, hogy az elhúzódó háborúk és világot megrázó katasztrófák éveiben Magyarországon is sok nélkülözőnek és bajbajutottnak van szüksége támogatásukra, sőt most talán még többen szorulnak segítségre.

Hozzátette: a megélhetéshez szükséges kiadások növekedése, az emelkedő élelmiszerárak sok családot nehéz helyzetbe hoznak, a segítséget kérők között olyannal is találkoznak a segélyszervezet munkatársai, akiknek dönteniük kell a fűtésszámla befizetése és az étel vásárlása között.

Lehel László megjegyezte: az évente érkező mintegy 70-80 ezer segélykérés nagy kihívást jelent a segélyszervezet számára.

Az adventi adománygyűjtést évről évre változatlan célkitűzésekkel hirdetik meg: amellett, hogy minél több családnak szeretnék szebbé tenni az ünnepeket élelmiszersegély-csomagokkal, melegétel-osztásokkal, tüzelővel vagy éppen karácsonyi gyermekprogramokkal, a fő cél az, hogy egész évben ott lehessenek a munkatársaik a nélkülözők és bajbajutottak mellett szociális intézményeiken, esélyteremtő programjaikon keresztül.

A kezdeményezést www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni, a 1353-as adományvonal tárcsázásával pedig hívásonként, illetve SMS-enként 500 forinttal. Emellett november 13-ától a Tesco áruházaiban lehet megvásárolni a 250 forintos adománykuponokat, a nagyobb postákon gyűjtődobozokban várják a pénzfelajánlásokat, és lehetőség lesz a személyes adományozásra is: a Szent István-bazilikánál, az Advent Bazilika rendezvény helyszínén.