MEMENTO MORI: KÜLFÖLDÖN IS SZÁMOS HELYEN BEMUTATJÁK A FILMET A LISZT INTÉZETEK KÖZVETÍTÉSÉVEL

Korábban írtunk róla, hogy előkészületben van a Memento mori – A váci legenda című film külföldi népszerűsítése a Liszt intézetek közreműködésével, nos a szervezőmunka első eredménye, hogy október 26-án Stuttgartban ünnepélyes keretek között levetítik a váci múmiák leletegyüttesét, az azzal kapcsolatos tudományos kutatómunkát reflektorfénybe helyező fikciós kalandfilmet.

Kiss Stefán Mónika producer-rendező és stábja filmjének közmédiás vetítéssorozata nyomán egyre több művész posztol köszöntést, rövid méltatást az alkotásról, legutóbb a Kossuth-díjjal is kitüntetett Tordai Teri is így tett, a következőket írta:

”Drága Stefi, mondtam Neked, amikor gratuláltam…. a Te mozid a régi szép időket hozta vissza, kitűnő szereposztás, élvezhető képek, nagyszerű zene és végül a megérdemelt díj! Csak így tovább!!!”

Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Már főiskolásként filmezni kezdett. Feltűnő szépsége évekig meghatározta szerepkörét. Az 1960-as évek második felétől számos külföldi filmben játszott főszerepeket, és néhány évig a német nyelvterület legnépszerűbb sztárjai közé tartozott. Külföldön Terry Torday néven ismerték. Az 1980-as évek közepétől főleg színpadon játszik.