SZABÓ CSABA: AZ IDŐSEK SZÁMÍTHATNAK RÁNK!

A Gondosóra programot népszerűsíti Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke a 65 év feletti állampolgárok körében, akik ingyenesen vehetik igénybe a szolgáltatást.

A Gondosóra program Magyarország kormánya által elindított, 65 év felett ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A program egy 0–24 órás diszpécserszolgálat és a kontaktszemélyek (családtag, szomszéd, vagy barát) bevonásával működő, Európában egyedülálló kezdeményezés.

Feladata, hogy a saját otthonukban élő idős emberek egy egyszerű jelzőeszköz segítségével kapcsolatba tudjanak lépni a diszpécserközponttal, ahol szakképzett munkatársak próbálnak segíteni a felmerülő problémákban.

A jelzőeszköz karon hordva vagy nyakba akasztva mindig elérhető, így aki használja minden körülmény között tud segítséget kérni. Nem kell mást tenni, mint viselni a díjmentes jelzőeszközt.

Szabó Csaba kiemelte, hogy az eszköz automatikusan is jelez például esés esetében, valamint a helyadatokat is továbbítja, megkönnyítve a segítség helyszínre küldését.

forrás: facebook.com/Szabó Csaba

Az órát egyszerűen lehet igényelni a regisztracio.gondosora.hu oldalon a személyes adatok megadásával saját részre, vagy hozzátartozó számára.