MOLNÁR J. PÉTER: BŐR A KÉPEN – HÁROM ÉVE MÉG CSAKNEM ELÜLDÖZTE A NŐI KÉZISEKET VÁCRÓL, MÁRA ÉLSZURKOLÓ LETT MATKOVICH ILONA

Szóval. Az valóban ciki, hogy egy polgármester stábja, (mert ugye senki nem hiszi, hogy Matkovich Ilona maga kezeli hivatalos Facebook-oldalát) nem jár utána, hogy hol játszik éppen a város kézilabdacsapata, és rossz helyadatokat jelöl meg a gratuláló bejegyzésében. Nem űber ciki, de ciki. Főleg úgy, hogy Matkovich Ilonából hogy, hogy nem, éppen a választási kampányban akarnak élszurkolót kreálni. Na de ahhoz már pofa kell, hogy cukiságkampányt építsenek a női kézisekre a 2020-ban történtek után.

Nem volt az olyan régen, idézzük csak fel, mi történt. Talán az lesz a legjobb, ha ismét leközöljük azt a kiáltványt, amit a női kézilabdacsapat tett közzé 2020. május 29-én, miután megtudta, hogy a Matkovich Ilona vezette önkormányzat 60 százalékkal kívánja megemelni számukra a városi sportcsarnok bérleti díját.

Kedves Szurkolóink!

A tegnapi napon megkaptuk a következő szezonra érvényes díjtáblázatot a Váci Sportcsarnok bérlése kapcsán.

A kézhez kapott 60%-kal emelt árak, és az egyéb kiegészítő szolgáltatások és helyiségek bérleti díj emelkedését, jelen állás szerint egyesületünk nem tudja majd finanszírozni, hiszen ezekkel a plusz költségekkel nem terveztünk az előttünk álló idényre.

Számunkra teljesen megdöbbentő és elfogadhatatlan, az elmúlt években egyesületünk által teljesen felújított Városi Sportcsarnok (tető héjazat cseréje, nyílászárók cseréje, sportpadló cseréje, eredményjelző cseréje, öltöző felújítás, világítás cseréje, kiszolgáló helyiségek légkondicionálásának beruházása) bérleti díjának ezen mértékű váratlan megemelése.

Egyesületünk nagyon szeretne más Pest megyei csapatok cipőjében járni, ahol a több száz milliós önkormányzati támogatás kevésnek számít, ugyanis nálunk pedig folyamatosan csak az lehet a kérdés, hogy 10 vagy 20 millió forinttal járulunk hozzá a város költségvetéséhez, a bérleti díjak befizetésével.

Jelenleg, amikor több támogatónk is elhagyta egyesületünket a Korona-vírus okozta gazdasági helyzet miatt, nincs más választásunk, mint más helyszínt keresni a mérkőzéseink és edzéseink lebonyolítására, ahol kedvezőbb lehetőségek mellett tudnánk szerepelni, és lehet, hogy még értékelnék is, hogy egy nemzetközi kupainduló csapat játszik a csarnokában.

Aztán persze megegyeztek. Nem lett 60%-os bérleti díj emelés, „csak” 30. És a kézis lányok maradtak Vácon. De egy mondatra azért felhívnám a figyelmet: arra, ahol a csapat azt írja, hogy szeretne más Pest megyei csapat helyében lenni, ahol több száz milliós(!) támogatás is kevésnek számít.

Hát igen. Ha van valami, amihez ért a Matkovich-féle városvezetés, akkor az a bevétel optimalizáció, lehetőleg a kiadási oldal teljes negligálásával. Az nem gond, ha megszűnik, elmegy, szétszéled, lepusztul. (Lásd Dunakanyar Színház, V4 fesztivál, “Vigalom Light” és társai.) A lényeg, hogy ne kelljen együttműködni Rétvári Bencével, vagy a kormánnyal. Még szerencse, hogy fordítva nem így működik. Mert akkor valóban megnézhetné magát a városvezetés.

Így csak vérciki nézni, hogy mennyire vastag a bőr a képén.