IMASZOLGÁLAT A MEGFOGANT ÉLETEKÉRT A SZAKRENDELŐNÉL MARTON ZSOLT MEGYÉSPÜSPÖKKEL

Egy nemzetközi kezdeményezés keretében, a megfogant életek védelmében október 18-án szerdán 15 órai kezdettel közösségi imát vezet a szakrendelőnél Marton Zsolt megyéspüspök, családreferens főpásztor.

A 40 nap az életért imaszolgálathoz csatlakozók szeptember 27-e óta egészen november 5-ig minden hétfőn és szerdán imádkoznak a váci Jávorszky Ödön Kórház közvetlen közelében, hogy imáikkal és jelenlétükkel segítsenek a válsághelyzetbe került édesanyáknak, hogy születendő gyermeküket ne vetessék el, hanem merjék az életet választani.
Az imaszolgálathoz Marton Zsolt váci megyéspüspök is csatlakozik, aki október 18-án, szerda délután rövid köszöntőt követve maga is imádkozni fog az abortuszok számának csökkenéséért és a válsághelyzetbe került édesanyákért.

A 40 nap az életért egy nemzetközi imaszolgálat, melynek során eddig a világ több mint 60 országában, több mint 1 millió önkéntessel, 30 kampány eredményeként több mint 20 000 baba megszülethetett, több mint 200 egészségügyi dolgozó megtért és több mint 100 abortuszközpont bezárt.