JELENTŐS FELÚJÍTÁS UTÁN ÁTMENETILEG MÉG BEJELENTKEZÉS ALAPJÁN VÁRJA AZ OLVASÓKAT A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR

A tavalyi évhez hasonlóan a nyár felújítási munkákkal telt a Váci Egyházmegyei Könyvtárban, ezúttal két rendkívül rossz állapotban lévő, zsúfolt földszinti raktárt sikerült újjá varázsolni.

A munka közel 30.000 kötet kipakolásával vette kezdetét, majd villanyszerelési, kőműves, festési munkák követték egymást. Végül a raktár-átalakítás koronájaként elkészült az egyik raktárterembe az ide tervezett új, gördíthető polcrendszer. Az így kialakított úgynevezett tömörraktár nem csak több kötet tárolására lett alkalmas, de állományvédelmi szempontból is minőségi raktározást tesz lehetővé. A felújítás teljes egészében a fenntartó Váci Egyházmegye támogatásából valósult meg.

A feladatok azonban mindezzel még nem értek véget, hiszen a könyvtári dokumentumok visszarendezése és feldolgozása még az elkövetkező hosszú hetekben, hónapokban következik.

 

Így a látogatás szempontjából kiemelten fontos információ, hogy a könyvtár az ősz folyamán várhatóan csak előzetes bejelentkezéssel tud fogadni kutatókat, olvasókat.

A házigazdák reményei szerint a megkezdett felújítás jövőre válik teljessé, amikor is a felújított másik raktárhelyiségbe is elkészülhet az új, tömörraktár-rendszer, amely az ott őrzött egyházmegyei helyismereti gyűjtemény számára biztosít majd méltó helyet.