MATKOVICHÉK HÓNAPOK ÓTA KÉPTELENEK RENDBE TENNI A LIGETI FAHIDAT

Május elején már le volt zárva, a nyáron pedig le is bontották a Ligeti-tó fahídját. A helyén azóta is üresség tátong. Matkovich Ilonáék hónapok óta nem tudják megoldani, hogy a kerékpárosok, a gyalogosok vagy épp a babakocsit toló kismamák biztonsággal átkelhessenek a hídon.

Egy helyi lakos május 3-án tette közzé azt a képet a közösségi média egyik váci csoportjában, amin az látható, hogy a fahidat veszélyes állapotra hivatkozva lezárták. 

forrás: facebook.com/Váci Élet

A hozzászólók között volt Kiss Zsolt alpolgármester is, aki akkor azt írta, hogy “a híd főtartó elemei rohadtak szét. Statikus vélemény miatt lett lezárva. Jelenleg a felújítás lehetőségeit vizsgálják, és hamarosan javaslatot tesznek a szakemberek a javításra, vagy a teljes felújításra.”

Azóta hónapok teltek el. Egy olvasónk augusztusban jelezte szerkesztőségünknek feldúltan, hogy a híd eltűnt és nincs helyette másik.

beküldött fotó

A napokban mi is kimentünk a ligetbe és megdöbbenten láttuk, hogy az átkelő még mindig nem készült el.

Matkovich Ilonáék malmai tehát lassan őrölnek annak ellenére is, hogy a váciak közkedvelt helye a Ligeti-tó és környéke. Minden nap számos horgász, kerékpáros, kismama és sétáló ember keresi fel a csendes környezetet.

A váci balliberális városvezetés a közelmúltban többször is bebizonyította már, hogy egy egyszerű feladatot sem képesek gördülékenyen elvégezni. 

Molnár Nándor, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke júniusban közel két hónap határidőt adott arra a műszaki osztály vezetőjének, hogy a sebességkorlátozás lehetőségeit vizsgálja meg a Szederfasor utca, Szőlővessző és Altány utcák közötti szakaszán.

Augusztusban pedig arról számoltunk be, hogy a Deákvári főúton nem oda építettek buszvárót, ahol tábla jelzi a megállót, és hosszú időn át a táblát sem helyezték át, így az utasok számára nem volt egyértelmű, hol kell várniuk a buszt.