EVEZÉS: A VÁCRÓL INDULT GALAMBOS PÉTER VILÁGBAJNOKI ÖTÖDIK HELYEZETT LETT BELGRÁDBAN

A Budapesten született, Vácon nevelkedett, s jelenleg is itt élő, a Vác Városi Evezős Clubtól indult, és – Rapcsák Károly mesteredző vezetésével – részben most is itt edző Galambos Péter ismét egy nagyszerű világbajnoki szereplést könyvelhet el, hiszen az ötödik helyen zárt a sportág idei csúcseseményén a férfi könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban, még épphogy 36 évesen, tehát az elit mezőny egyik rangidőseként.

A kétszeres Európa-bajnok, többszörös világbajoki érmes kiváló evezős így számolt be a döntőről közösségi média oldalán: „Jó állapotban álltam rajthoz, erősnek és harcosnak éreztem magam. Az ilyen érzés általában jót szokott hozni a futamon, azonban ma még ez is kevésnek bizonyult. Az oldal-ellenszél miatt kiemelték a korábbi futamgyőzteseket a védett pályákra. Mivel én harmadikként jutottam tovább a középfutamból, így a szél szempontjából kedvezőtlen oldalt kaptam. Csodára volt szükség, hogy a legszélső pályáról bele tudjak szólni az érmekért vívott küzdelembe, de hittem benne és ekként vágtam neki a finálénak.”

“A rajtból kiszöktem és pár száz méterig vezettem, de ahogy erősödött a szél és híztak a hullámok, egyre hátrébb csúsztam és be kellett érnem az ötödik hellyel.”

“Sajnálom, hogy nem egyenlő feltételek mellett tudtunk meccselni a végjátékban, szerettem volna megmutatni a valós tudásomat. Mindenesetre jó érzéssel tölt el, hogy ismét a legjobbak közé verekedtem magam, felnőtt világbajnokságon először 2010-ben sikerült ez. A szezon versenyevezős részének ezzel vége, de a mozgás nem áll meg, pár nap lazulás után megkezdem a felkészülést az október közepi maratonomra.”

Az 1986. szeptember 9-én született Galambos Péter kétszeres Európa-bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, és kétszeres világbajnoki bronzérmes könnyűsúlyú versenyző, mindezeket az eredményeket még nevelőegyesülete, a Vác Városi Evezős Club színeit is képviselve érte el válogatottként.