FÓRUM ELŐTT: NAGY KÉRDÉS, VAJON SZÓBA KERÜL-E AZ ÖNKORMÁNYZAT FELELŐSSÉGE A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS KAPCSÁN?

Megint lesz egy már előre igencsak kérdőjeles fórum a városháza dísztermében, ezúttal a szemétszállítással kapcsolatban, miután úgy tűnik, hogy Matkovich Ilona és csapata hirtelen megvilágosodott a kérdésben azután, hogy ez a közfeladat központosítottá vált, azaz kikerült a helyi önkormányzatok hatásköréből.

Már írtunk róla, hogy a szemétszállítással, hulladékgazdálkodással kapcsolatos mindennapi teendők egy állami szolgáltatóhoz kerültek. Érdekes, hogy ennek kapcsán mintha sem Matkovich Ilona, sem pedig egyik alpolgármesteri kandúrja (Ferjancsics László, Kiss Zsolt János, Inotay Gergely) nem tiltakozott volna túl vehemensen, de még Rozmaring Sándor sem a városfejlesztő cégtől. Magyarán olybá tűnik, hogy ehhez a feladathoz nem ragaszkodott túlságosan a szivárványos csapat, inkább levetették magukról mint kutya a vizet.

Persze érthető, hiszen négy év alatt úgy felsültek a szemétszállítás szervezése kapcsán (is), hogy az még a Holdról is látszott.

Most bezzeg, másfél hónappal a szolgáltatóváltás után már úgy kiokosodtak, hogy ezerrel látják, mi a gond, és látják annak a lehetőségét is, hogy egy újabb vonatkozásban másokra, leginkább a gonosz államra mutogassanak a saját, valós teljesítmény nélküli piár önkormányzásuk nihilizmusát leplezve.

A jövő szerdai fórumra fókuszálva írásban előre is felteszünk egyelőre egyetlen 3 az 1-ben kérdést a polgármester asszonynak, remélve, hogy elővezeti és megpróbálja kimagyarázni:
Meghívták-e és ha igen, milyen feltételekkel hívták meg az eseményre az új szolgáltató területileg illetékes képviselőjét? Vagy netán úgy gondolták, hogy nélkülük családiasabb lehet ez az álságos piár-esemény? Korábban, 2019-es hatalomátvételük óta miért nem forszíroztak minél több ilyen szemétfórumot?

Egyúttal felkérjük olvasóinkat, követőinket, hogy küldjenek kérdéseket, felvetéseket a szemétszállítás témájában, amelyeket szívesen kihangosítunk majd a jövő szerdai fórumon!