SZÁDOCZKI IMRE: GYURCSÁNY MEGLÁTOGATTA MATKOVICHOT

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc is részt vett a Váci Lecsófesztiválon a múlt hétvégén, ahol a helyi baloldal az Összefogás Vácért 2024 Egyesület színeiben főzött. Ez az az egyesület, amit Matkovich Ilonáék a dollárok begyűjtésére hoztak létre a jövő évi választásokhoz. “A képlet egyszerű: Matkovich folyamatosan Gyurcsány kottájából játszik” – erről beszélt a VácOnline-nak adott interjújában Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke. 

A Fidesz-KDNP-Fidelitas közös főzőcsapata jó hangulatú, közösségépítő programként élte meg a lecsófesztivált, ahol személyesen találkozhattak a támogatóikkal, szavazóikkal – mondta Szádoczki Imre.

“Természetesen a helyi baloldal is főzött az idén létrehozott egyesületük neve alatt. Aztán csodák csodájára megérkezett Gyurcsány Ferenc is. Ezúttal is bebizonyosodott tehát, hogy ő a FŐNÖK és Matkovich Ilona azt teszi, amit a leszerepelt miniszterelnök mond” – tette hozzá Szádoczki.

“Az egyik üstből épp kóstoló Gyurcsányról fotó is készült, amit az általunk „Átállónak” becézett, a barátai körében pedig „Pénzhiénának” hívott Ferjancsics László alpolgármester büszkén osztott meg a közösségi oldalán. Mondanom sem kell, hogy azóta sem érkezett rá sok kedvelés. Ebből is látszik, hogy Vác nem kér Gyurcsányból. Hazudott ő már épp eleget reggel, éjjel meg este!” – hangsúlyozta Szádoczki Imre. 

Matkovich Ilonáék tehát beindították a kampányt. Mint ismert, idén létrehozták az Összefogás Vácért 2024 Egyesületet, aminek sátra alatt főzték a lecsót.

Matkovichéknak nagy szükségük van a jövő évi választások miatt a civilnek álcázott szervezetre. A baloldalnál ugyanis országszerte bevett szokás, hogy a politikusok civilek bőrébe bújnak és egyesületeikhez gurulnak a dollárok. A Soros-hálózathoz tartozó Ökotárs Alapítvány több másik szervezettel együtt osztja szét a kormány megkerülésével Magyarországra érkező uniós pénzeket.