HARMINCKÉT CSAPAT NEVEZETT A SZEPTEMBER ELSŐ SZOMBATJÁN RENDEZETT LECSÓFESZTIVÁLRA

Röviden számokban, mennyiségi mutatókban a Vendégvárók Váci Egyesülete egyik legnagyobb rendezvényéről: harminckét főző csapat, rengeteg elismerő csettintés, elégedett hümmögés a bográcsos ételeket kóstoló vendégektől, összességében csaknem fél millió forint támogatás hátrányos helyzetű családokban nevelkedő kisiskolás nebulók iskolakezdésének segítésére, sok napsütés, semmi eső és egy új dal a lecsó tiszteletére.

A Hámor Szabolcs (Giuseppe pizzéria) vezette zsűri döntése értelmében Fónagy István főszervező kihirdethette, hogy a főzőversenyt a hagyományos lecsó kategóriában az Irgalmasrendi Kórház csapata nyerte el, a lecsó jellegű ételek kategóriájában a Mindmegette fantázianevű csapat (időseket ellátó otthonok válogatottja) győzött, a közönségdíjat pedig a Piackommandó érdemelte ki.

A legtöbb kóstolódíjas támogatást elkönyvelő csapatnak járó, Ambrus Tibor tiszteletére alapított vándordíjat ezúttal a Laller-Car csapat nyerte el. Nekik és a többi csapatnál összegyűlt becsületkasszás hozzájárulásoknak köszönhetően összességében nagyon kis híján fél millió forint jött össze az idei jótékonysági célra, nehéz anyagi helyzetű családok gyerekeinek iskolakezdési segítésére.

A főkategória győztes csapatának köszönhetően immáron a fesztiválnak is van saját dala. Az ütőhangszeres muzsikusként, dobosként szélesebb körben is ismert szakápoló csapatvezető,  Kovács Péter ugyanis hirtelenjében úgy gondolta, hogy a méltó körítéshez kell még valami kis plusz, jelesül egy nóta. Az előkészítés, azaz hagyma-paprika-paradicsom-kolbász kaszabolás és a főzés közben összehoztak hát egyet, s a kondér melletti kóstoltatást aláfestő próbák után a díjkiosztáskor a színpadon is előadták, óriási sikerrel.

A fesztivál ismét kiváló alkalom volt arra, hogy lazább módon is megmutatkozzanak a politikai élet régebbi és újabb szereplői, pártok, civil szervezetek, formálódó közösségek, ugyanakkor távolabbról érkezett csapatok, viszonylag új, helyi sportos, kulturális egyesületek is beneveztek a versenyre.