ELÖNTÖTTE A VÍZ VÁCOT – VIDEÓ

Több váci lakos is a közösségi médiában számolt be arról, hogy a hajnalban kezdődő vihar hogyan öntötte el Vác utcáit. A Tölgyfa utca teljes hosszában víz alá került.

A Tölgyfa utcai esetről egy váci lakos videóját a Facebook-on nézhetik meg.

Az alábbi képeken pedig az látszik, hogy a város több pontján is fennakadásokat okozott a rengeteg esővíz. Volt, ahol az emberek bokáig érő vízben sétáltak az utcán.

Az Útinform közlése szerint a 12-es főúton, Nagymaros és Zebegény között a 17-es km-nél a vasút felől nagy mennyiségű sár ömlött az útra. A fél útpályát lezárták.

A MÁV tájékoztatása szerint Nagymaros és Szob között, a dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében iszapátfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest – Vác – Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje.

Az idokep.hu előrejelzése szerint ma napközben, majd várhatóan este is sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, helyenként erős viharok lehetnek felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel.

Egyes tájainkon tartós eső kialakulhat. Hosszabb időszakokra a Dunától keletre süthet ki a nap. Sokfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. Délután a maximumok 20 és 36 fok között alakulhatnak, nyugaton lesz hűvösebb, keleten még kitart a kánikula.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk és többfelé számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Északkeleten a délnyugati, máshol a nyugati-északnyugati szelet kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések. Mindenhol megszűnik a hőség, a legmelegebb órákban 19-25 fokra van kilátás.

 

videó, forrás: facebook.com/Váci Élet