A BÖLCSŐDE-ÜGY MATKOVICHÉK MÉLYGARÁZS-ÜGYE

Hosszú éveket kellett várniuk a váciaknak arra, hogy elkészüljön a mélygarázs a városközpontban, amit Bóth helyett Fördős fejezett be. Úgy tűnik, a történelem megismétli önmagát és a Bauer Mihály utcai bölcsődét a következő városvezetésnek kell majd átadnia Matkovichék helyett.

Decemberben lejár a Bauer Mihály utcai bölcsőde kivitelezési határideje, amire korábban két részletben 570 millió forint érkezett Vácra a kormányon keresztül az uniótól.

Ha azonban idén nem készül el az épület, a váciak pénzéből mind az 570 milliót vissza kell fizetnie a balliberális vezetésnek. Matkovich Ilona még márciusban mondta azt egy nyílt fórumon, hogy kétséges, elkészül-e a sokak által várt bölcsőde az év végéig. 

A bölcsőde ügye kísértetiesen hasonlít a mélygarázséra. Mint ismert, Vác korábbi MSZP-s polgármestere, Bóth János elkezdte építtetni a városközpontban lévő parkolóházat, de becsődölt vele. Végül, tíz év várakozás után a polgármesteri székben őt követő fideszes Fördős Attila fejezte be és adta át a mélygarázst 2017-ben.

Nem lenne tehát példanélküli a városban, ha egy fideszes politikusnak kellene elvégezni az érdemi munkát baloldali elődje helyett; és a Bauer Mihály utcai bölcsődét nem Matkovich Ilona, hanem az őt követő polgármester fejezné be.

Matkovichéknak láthatóan nagy falat egy ekkora beruházás megvalósítása. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Inotay Gergely alpolgármester egy hangzatos választási ígérete volt a bölcsőde befejezése, amikor országgyűlési képviselő akart lenni. 2021 októberében írta közösségi oldalán, hogy 2022 májusára elkészülhet az épület. De nemhogy akkor, hanem az azóta eltelt több mint egy év során sem nyitották meg Vác új bölcsődéjét.