REVICZKY GÁBOR: „NE MENJÜNK SZEMBE A VIHARRAL SOHA!”

A készenléti rendőrök minden eszközt bevetve őrzik a nyaralók biztonságát. Az ország szinte valamennyi vármegyéjében négy keréken, két keréken, helikopterrel, kutyákkal és lovakkal segítik a turisztikai idény biztosítását. A felhőtlen nyaralás érdekében azonban a legfontosabb, hogy mi magunk előzzük meg a bajt. Hogy a vízen ez mennyire fontos, arról a Memento mori című filmben is főszerepet játszó Reviczky Gábor (alias Zimmer Feri) színművész beszél a rendőrség videójában. 

Reviczky Gábor Zamárdi környékén horgászott egy csónakból, amikor hangos robajra lett figyelmes. Helikopterek köröztek egy csónak fölött. A készenléti rendőrök gyakorolták a vízből mentést. 

Reviczky arra hívja fel a figyelmet, hogy a Balatonnál bármikor kialakulhat egy vihar, ezért mindenki vegye komolyan a viharjelzéseket! A színművésszel készült videót itt nézhetik meg.

A vármegyei járőrök azonban nem csak a vízpartokat tartják szemmel. Lovakkal, kutyákkal, kerékpárokkal és segway-jekkel is jelen vannak számos nyaralóövezetben és rendezvényhelyszínen, hogy jelenlétükkel és szaktudásukkal támogatni tudják a helyi rendőröket. A rendelkezéseikre álló eszközökkel egy-egy turistákkal teli helyszínt gyorsabban meg tudnak közelíteni, mint a gyalogos vagy a gépkocsizó járőrök.