BUKI HÍRADÓ: ÚGY TŰNIK, HOGY A HELYI KÉPVISELŐ SEMMIRŐL NEM MER VAGY AKAR KÖZVETLENÜL TÁJÉKOZTATÁST ADNI A KÖRNYÉK LAKÓINAK

Ha történnek is változások a Buki településrészen, még közelebbről a Matkovich Ilona polgármesterhez közvetlenül becsatolt lakóparképítéssel sanyargatott Kőhíd utca környékén, itt valahogy semmi nem úgy valósul meg, hogy annak maradéktalanul örülni tudjanak az érintettek.

A „Zöld Duna” lakóparképítés kárvallottainak egyik szószólója, Hájas Attila legújabban öt történést is szóba hozott, amely – helyhatóságilag nyilván jelentős fejlesztésnek elkönyvelt – munkálatok szerintük bizony bőven hagynak kívánni valót maguk után, több sebből véreznek.

„Kezdjük a főút belváros felé vivő oldalán lévő buszmegállóval, ahonnan a napokban eldózerolták az utasvárót. Ennek még örülnénk is, hiszen gyalázatosan ronda volt az építmény, de itt elsőként felmerül, miért csak most tűnt ez fel illetékeséknek, élükön a körzet körünkben nem kívánatos személynek számító képviselőjével, Kászonyi Károllyal. Az meg egész egyszerűen értelmezhetetlen és elfogadhatatlan, hogy állítólag mintegy két hónap kell az új utasváró felállításához, ez ebben a hol durván viharos, hol hőgutás időszakban több mint mulasztás és tehetségtelenség, miközben nyilván úgy is elő lehetett volna készíteni a cserét, hogy a bontás után szinte már másnap álljon az új beálló” – kezdte beszámolóját Hájas Attila.

Aztán a rendszer korszerűsítése, és nyilván a folyamatban lévő lakóparképítés nagy energiaigénye miatti elektromos hálózatfejlesztés is szóba került.
„Ennek kapcsán megint a képviselői felelősség, illetve felelőtlenség kérdése merül fel elsősorban. Mert úgy bontottak utat az építési területi csatlakozáshoz, hogy nagyon hiányos, mondhatni mínuszos volt a tájékoztatás Kászonyi Károly részéről, aki mintha ellenségnek tekintene minket, félne közénk jönni, hogy bármilyen kérdésben közvetlen tájékoztatást adjon. Ebben az esetben is lett volna alternatív javaslatunk az építkezés jobb áramellátásához szükséges vezetéképítés kapcsán, így viszont már csak kész tények elé állítottak minket már megint. Tehát folyamatos itt a tágabb lakóközösség érdeksérelme, miközben ha már utat bontottak, egyúttal fekvőrendőrt is építhettek volna, hiszen ez az egyik legfontosabb kérésünk, ám erről semmi hír. Magyarán újra feltehetjük a költői kérdést, kinek a szekerét is tolja az önkormányzati képviselő, mert a miénket biztos nem” – nyilatkozta Hájas Attila.