AZ IPOLY TÉRSÉGÉBEN, ROMHÁNYBAN IS LESZ NYÁRI VAKÁCIÓS TÁBORI PROGRAM A VÁCI EGYHÁZMEGYE TÁMOGATÁSÁVAL

A nyári vakáció idején az egyházmegye számos településén szerveznek tábori programokat a helyi plébániai közösségek a püspökség támogatásával, ezúttal a családi élet szépsége kerül fókuszba ezeken az eseményeken.

Az Ipolymenti Nagyboldogasszony Közösség Kisebb Testvérei csoport (Bezák Tamás egyházmegyei ifjúsági lelkész vezetésével) az idén is megszervezi a már hagyományos Ipolyos Nyári Tábort, a program július 10 – 14. között várja a táborozókat, az együttlét bázisa a romhányi plébánia és kertje.

Az öt nap sátorozós program során izgalmas és vicces játékok, érdekes előadások és kiscsoportos beszélgetések, tánc, tábortűz, kirándulások várják a résztvevőket, s természetesen lesz szentmise, gyónási lehetőség, szentségimádás, közbenjáró közös imádkozás is.

A tábor megvalósulását a Váci Egyházmegye támogatja, azonban így is sok költséggel jár az esemény, amelynek részvételi díja 20 000 ft, ugyanakkor ha valakit az anyagiak gátolnának a csatlakozásban, a szervezők igyekeznek megoldást találni.

A jelentkezési határidő: július 3.
Bővebb információ: ipoly@vifi.mente.hu

*

A régi helyén építette fel Regele József mester 1837-ben a klasszicista stílusú egyhajós templomot.
Egy 1496-os oklevél Eghazas Romhan néven említi a települést, s a név alapján feltételezhető középkori egyházának létezése. A török dúlás után is a megmaradt egyházas helyek között jelenik meg. Az 1717-es Canonica Visitatió rossz állapotú fatemplomot ír le, melynek helyére barokk templom épült. Ezt követte a mai is látható épület.