TÖBB VÁCI KÉPVISELŐ VOLT A GÖDI TÜNTETÉSEN, MINT A VÁCI LAKOSSÁGI FÓRUMON

A váci baloldal szinte egy egész küldöttséggel érkezett a gödi tüntetésre, ahol politikai szervezetek és civilek a Samsung bővítése ellen demonstráltak április 20-án. Az eseményen ott volt a váci városi televízió is, ami egyébként túlnyomórészt csak helyi eseményekről szokott tudósítani.

Inotay Gergely és Ferjancsics László alpolgármesterek, valamint Jess Kinga önkormányzati képviselő is jelen voltak a tüntetésen. Ennyi váci baloldali képviselő még a márciusi lakossági fórumon sem volt a helyi városházán. Inotay az ES TV-nek a tüntetés helyszínén azt nyilatkozta, hogy szerinte a gödi akkumulátorgyár bővítése az egész térségre hatással van. 

A demonstráció inkább a baloldal eseménye volt, semmint a civileké.

Képviseltette magát az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Stop Avalon! Tata civil mozgalom, valamint a szószólók közt volt Fót ellenzéki önkormányzati képviselője, Vargha Nóra is.

A tüntetést a magát politikailag semlegesnek mondó Göd-Ért Egyesület szervezte.

Szaszkó Andrea alelnök úgy fogalmazott: „Kijelentjük, hogy a jelenleg zajló választási kampányban nem veszünk részt, egyetlen jelölt számára sem lehetünk hivatkozási alap.” Még hihető is lenne, hogy az egyesületben különböző világnézetű, politikailag semleges és a városért tenni akaró emberek vannak, ha nem a kormányt folyamatosan ekéző átlátszó.hu újságírója, Bodnár Zsuzsa lenne az elnöke.

Ráadásul a tüntetéshez a Soros Györgyhöz tartozó Civil Kollégium Alapítvány is csatlakozott. Ez is bizonyítja azt, hogy a gödi akkumulátorgyár bővítése elsősorban nem a helyiek szemét szúrja, hanem külföldről hergelik a magyarokat a Samsung ellen.

A Civil Kollégium Alapítvány hivatalos honlapján partnerként van feltüntetve az a Soros-hálózathoz tartozó Ökotárs Alapítvány, ami több másik szervezettel együtt szétosztja a kormány megkerülésével Magyarországra érkező uniós pénzeket. A magukat függetlennek mondó, de mégis kormányellenes Soros-szervezeteknek különösen jól jön a támogatás a 2024-es önkormányzati választások előtt egy évvel. A magyar kormányt megkerülve érkező pénzek a baloldali kampány forrásai lehetnek.

Amikor idén januárban közmeghallgatást tartottak Gödön a Samsung bővítésével kapcsolatban, több ellenzéki polgármester, köztük Vácé is megjelent az eseményen. Matkovich Ilona erről a közösségi oldalán is beszámolt. Bodnár Zsuzsáék egy lelkes szövetségesre találtak Matkovich személyében, ugyanis Bodnár többször támadta már az egyébként kizárólag váci ügyekkel foglalkozó városi televízióban, az ES TV-ben a gödi akkumulátorgyárat.

 

kiemelt kép: youtube.com/ES TV Vác