MÁR CSAK NÉHÁNY NAP ÉS VÁCRA IS MEGÉRKEZIK A MEMENTO MORI CÍMŰ FILM

Reviczky Gábor, Trokán Nóra, Adorjáni Bálint és Kamarás Iván játsszák a főszerepeket a Memento Mori – A váci legenda című filmben. Vácon két időpontban is megnézhetik az érdeklődők a város múmiáiról szóló történetet. 

Április 18-án és 25-én 19:30-kor vetítik le a filmet a Piarista Kilátó Központban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a film@vaconline.hu e-mail címen lehet.

Korábban még sohasem készült ekkora volumenű váci témájú film. Kiss-Stefán Mónika producer-rendező filmje a XVIII. és a XXI. századi Vácon játszódik. A történet ugyan fikció, de az alkotók a múmiákról szóló tudományos kutatásokat is felhasználták a forgatókönyv írásakor. 

A váci Fehérek templomának felújításakor 1994-ben 265 díszes koporsót találtak, amelyekben a halottak spontán mumifikálódtak. A felfedezés világszenzációnak számít, mert ennyi múmiát egy helyen sehol sem lehet látni, másrészt azért, mert a Fehérek templomának dokumentációja alapján lehet tudni, kikről van szó. Olyan emberekről, akik a XVIII. században Vácon éltek, dolgoztak, neveltek gyereket, küzdöttek az életükért és szerettek szenvedélyesen.