A SZERVEZŐK MÁR VÁRJÁK A JELENTKEZÉSEKET A FÖLD NAPJÁHOZ KÖTŐDŐ NASZÁLY TÚRÁRA

Több évtizedes hagyomány Vácott, hogy a Föld Napjához kötődően igen sokan felkerekednek, hogy tegyenek egy barangoló kirándulást a Naszály rengetegében, Bíró György és barátai természetesen az idén is megszervezik ezt a természetjáró közösségi eseményt.

A túraprogramhoz csatlakozók az idén április 23-án vasárnap délelőtt, a Gyadai rét felől közelítik meg a hegy csúcsát.

Ezúttal is két választási lehetőséget biztosítanak a szervezők a túrázásra, egy hosszabb vagy egy rövidebb túra megtételéhez.

A túrák 9.00 órakor indulnak a váci buszpályaudvarról.

Közös útvonal: Katalinpuszta – Rockenbauer kopjafa – függő híd, innen választani lehet egy rövidebb és egy hosszabb útvonal közül.

Kis túra: Függő híd – tanösvény – libikóka híd – óriások pihenője – krokodilos pallósor – régi kőfejtő – látogatóközpont – buszmegálló. Táv: 12 km. Érkezés vissza: 17 óra. Túravezető: Hajdú Sándor.

Nagy túra: Függő híd – Bik kút – Naszály csúcs – (Násznép barlang) – Látó hegy – Ezotermikus rét – Deákvár. Táv: 21 km Érkezés vissza: 17 óra. Túravezető: Lippai Bea

A túrázóknak almát és hamuban sült pogácsát biztosítanak a szervezők annak érdekében, hogy bírják energiával a gyaloglást.

Kérik, hogy aki szívesen részt venne a túraprogramban, mielőbb jelezze csatlakozási szándékát a nevezes@futavac.hu e-mail címen, mert csak ez esetben biztosíthat helyet magának az indulási helyre való buszos kijutásra.