A SZŐDLIGETI KORSÓK HÁZA BEKERÜLT A PEST VÁRMEGYEI ÉRTÉKTÁRBA

Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése Vármegyei Értéktár Bizottsága 2023. március 27-én a sződligeti Korsók Házát felvette a Megyei Értéktárba. 

A Korsók Háza szívélyes házigazdái

Szemere István és kedves feleségének különleges és gazdag gyűjteménye mind a magyar, mind a világ söröskorsóinak elképesztően gazdag tárháza, amely nem csupán élettelen tárgyak sokasága, ami csak az iparművészet e rendkívül érdekes szegmensét mutatja be, hanem e remekek mögöttes, sokszínű kultúrtörténeti hátterébe is betekintést enged a látogatóknak.  Szemere István szenvedélyes kalauzolásában pedig akár egy életre szóló élményt is kaphat az, aki e különleges tárlatra ellátogat.

Aki egyszer is ott járt, annak természetesen kiviláglik, hogy a Korsók Háza igazán megérdemelten nyerte el e kitüntető címet, szerkesztőségünk is szívből gratulál.

Reméljük, hamarosan személyesen is ellátogathatunk a csodás kis kultúrszigetre, és megkérdezhetjük a gyűjtőket a friss fejleményekről, de addig is jó szívvel ajánljuk önöknek ezt a korábbi riportunkat, amelyben nem csak a korsókról beszélgetünk a gyűjtőkkel, hanem az élet igazán fontos, nagy kérdéseiről, és ugyanerre számíthat e helyen minden személyesen idelátogató.

EBBEN A GYŰJTEMÉNYBEN BENNE VAN AZ EGÉSZ ÉLETEM, HITEM

Itt kérhetnek időpontot az érdeklődők: 2133 Sződliget   •   korsokhaza(kukac)gmail.com   •   +36 30 932 9827