KIEMELT NAGYHETI SZERTARTÁSOK RENDJE A FEHÉREKTŐL A BARÁTOK TEMPLOMÁN ÁT A REGŐCZI-KÁPOLNÁIG, DEÁKVÁRIG

A kereszténység legnagyobb ünnepén, a húsvéti nagyhéten ezúttal még ismét a Fehérek temploma, a piarista templom és legfőképpen a Barátok temploma lesz a kiemelt, püspöki szertartások helyszíne.

Marton Zsolt megyéspüspök vezetésével nagycsütörtökön 10 órakor kezdődik a krizmaszentelési mise a piarista templomban. Az utolsó vacsora 18 órakor kezdődő szentmiséjére pedig a Barátok templomába várják a híveket.

Nagypénteken 15 órakor kezdődik Krisztus szenvedésének liturgiája, a helyszín a Barátok temploma.
Ugyancsak a Barátoknál szombaton 20.30-kor kezdődik Húsvét vigíliájának megünneplése.

Húsvét vasárnap 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Barátoknál, a szertartást feltámadási körmenet követi.
A püspöki miséken a zenei szolgálatot a székesegyház Szent Cecília Kórusa és a Váci Székesegyházi Kórusiskola énekkarai végzik.

***

A Fehéreknél szombaton 19.30-kor kezdődik a húsvéti vigília, a vasárnap 11 órai szentmisén pedig a templom zenészeivel és énekeseivel együtt a Chemin Neuf közösség zenekara is szolgál.

***

A Regőczi-kápolnában nagycsütörtökön 20.00 – 22.00 óráig között virrasztásba kapcsolódhatnak be a hívek, nagypénteken 15 órától pedig keresztúti szertartásba.

***

A Hétkápolna kegytemplomban szombaton 19 órakor kezdődik Húsvét vigíliájának ünneplése.

***

A deákvári plébániatemplomban szombaton 20.30-kor kezdődik a húsvéti vigília, a szertartást kb. 22.15-től feltámadási körmenet követi.

***

Nagypénteken 11 órakor keresztúti ájtatosság kezdődik a a kálvárián.